Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní ragú s noky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kacuda

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 028 kJ /
485 kcal
Bílkoviny53,49 g
Tuky11,75 g
Vláknina11,07 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 219 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy22,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní maso očistíme, odřežeme sádlo a přebytečný tuk i s kůží. Sádlo a kůži nakrájíme na kousky a vyškvaříme z něho sádlo. Maso nakrájíme na malé tenké pásky. Krok 2: Očištěný celer, mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Krok 3: Zeleninu orestujeme na troše kachního sádla na slabém ohni alespoň 10 minut. Krok 4: Poté přidáme nakrájené kachní maso a bobkový list. Restujeme, dokud maso nezmění barvu, potom podlijeme červeným vínem a přidáme nasekaná rajčata a protlak. Krok 5: Kachní ragú dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a čerstvě nasekanými bylinkami (libeček). Ragú povaříme, aby se všechny ingredience spojily. Krok 6: Hotové ragú posypeme sýrem.

Zveřejněno 21. 5. 2020

Poznámka autorky Kacuda

Jako přílohu můžeme dát noky, bramborovou kaši a nebo těstoviny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní ragú s noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwmD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní ragú s noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwmD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Kacuda: Osypaný ne, ale možná v rauši ano, tuhle poznámku píši spíš z legrace, nevztahujte si ji přímo na sebe. :-O;-) Alespoň podle článku od Simony Procházkové:
https://www.vitalia.cz/clanky/muskatovy-orisek-i-k...
Cituji z jejího článku:
Muškátový oříšek i květ: ve větších dávkách je mírně jedovatý
Muškátový oříšek rozpouští hleny, podporuje trávení a pomáhá zahnat chmury. Při vnitřním užívání se však užívá po špetkách. V něm obsažené látky jsou v organismu přeměňovány na substance obsahující mescalin a amfetamin a mohou navodit stavy opojení a hlubokého dlouhotrvajícího spánku.
Autorka léčivé účinky v článku i rozepisuje.
MajaV:
Nelenila jsem a šla si zvážit, kolik váží 1 muškátový oříšek. Ten největší měl 5,3 g ten nejmenší měl 4,2 g. Těch oříšků by se tedy muselo nastrouhaných sníst více než pět kusů. No nevím, který žaludek by to snesl. ;-) :-D

MajaV: Tak to jsem nevěděla, ale zatím žijeme a nikdo není zatím osypaný. ;-)

a ve velmi vysokem mnozstvi se pouzival na vyvolaní potratu

S muškátovým oříškem velmi opatrně, někdy i na minimální množství bývají prudké alergické reakce.

Kacuda: Pokud do surovin napíšete 1 muškátový strouhaný oříšek, tak se toho někdo neznalý, viz. další komentář může držet. Zde je opatrnost na místě, což jistě chápete.

Muškátový oříšek se používá na špičku nože. V tomhle množství už bych se bála jeho jedovatých účinků. (Pro zajímavost 25 gramů muškátového oříšku je smrtelná dávka.)

yanull: Když jsem dala půlku, tak to nebylo ono. Však může každý dát kolik chce. Neříkám, že všichni tam musí dát celej. ;-)

Muškátový oříšek je hodně výrazný, opravdu tam přijde celý?

Suroviny:
maso kachní, mrkev, celer, celer řapíkatý, cibule červená, česnek, sádlo kachní, víno červené, rajče, protlak rajčatový, bobkový list, libeček, ořech muškátový, sůl, pepř mletý, sýr

Přidat fotografie receptu