Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hráškový krém s chřestem a pošírovaným vejcem

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 199 kJ /
765 kcal
Bílkoviny41,12 g
Tuky60,54 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 458 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy11,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z chřestu odlomíme dřevnaté části a nakrájíme ho na menší kousky - několik hlaviček si necháme na ozdobu. Krok 2: V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, nasypeme do něho hrášek a připravený chřest.
Vaříme doměkka. Dvě minuty před koncem vložíme a necháme přejít varem chřestové hlavičky, které jsme si dali stranou. Vyjmeme je a udržujeme v teple.
Do polévky přidáme smetanu a rozmixujeme na jemný krém. Můžeme ještě přecedit přes síto. Dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Vejce vyklepneme do misky. Do vyššího hrnce dáme vařit vodu. V momentě, kdy se teprve začíná vařit, uděláme uprostřed vařečkou vír a opatrně do něho vlijeme vejce. Vaříme cca 3 minuty. Bílek má být ztuhlý, ale žloutek ještě tekutý. Tímto způsobem připravíme další vejce, vždy po jednom. Krok 4: Do talířů rozdělíme vejce, nalijeme polévku, doplníme hlavičkami chřestu a nasekanou pažitkou. Vejce nařízneme, aby žloutek mírně vytekl.

TIP: Desatero: Chřest a jeho zpracování - rady a tipy

Zveřejněno 23. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hráškový krém s chřestem a pošírovaným vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R3X0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hráškový krém s chřestem a pošírovaným vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R3X0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)<3<3:yes:Také ji mám ráda , je moc dobrá :-K

zizala: Jaruško, děkuju:-K, já se teď snažím vařit hlavně s chřestem, dokud je jeho sezona:-8

Tyhle jarní polévky mám moc ráda. Jen jsem polkla, Maruško <3:yes:

Suroviny:
chřest zelený, vývar zeleninový, smetana ke šlehání, vejce, sůl, pepř bílý mletý, pažitka

Přidat fotografie receptu