Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 772 kJ / 4 009 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 222,38 g |
| Tuky | 330,69 g |
| Vláknina | 26,80 g |
| Cholesterol | 680 mg |
| Sodík | 6,05 g |
| Sůl | 14,90 g |
| Sacharidy | 30,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a nití utáhneme pro lepší držení tvaru při dušení.
Do masa utvoříme ostrým nožem otvory, do kterých natlačíme na širší špalíčky nakrájený špek. Každý otvor uzavřeme párátkem a do takto připraveného masa vetřeme sůl, pepř a česnek. Krok 2: Zbytek špeku nakrájíme na drobné kostky. Na drobno nakrájíme i cibuli a obojí dáme do hrnce na rozehřátý olej restovat 5 minut. Krok 3: Poté vložíme maso, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme vodou, hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem slabým varem dusíme 35 minut.
Hrnec odstavíme ze zdroje tepla, necháme 5 minut odstát a opatrně vypustíme zbytek tlaku. Krok 4: Maso z hrnce vytáhneme, zbavíme párátek a nití a nakrájíme na porce. Ze šťávy odebereme část špeku a zbytek šťávy rozmixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované šťávy dáme plátek másla na zjemnění, přidáme odebraný špek, naporcované maso a necháme 1 minutu provařit. Krok 5: Podáváme nejlépe s rýží.
Do masa utvoříme ostrým nožem otvory, do kterých natlačíme na širší špalíčky nakrájený špek. Každý otvor uzavřeme párátkem a do takto připraveného masa vetřeme sůl, pepř a česnek. Krok 2: Zbytek špeku nakrájíme na drobné kostky. Na drobno nakrájíme i cibuli a obojí dáme do hrnce na rozehřátý olej restovat 5 minut. Krok 3: Poté vložíme maso, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme vodou, hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem slabým varem dusíme 35 minut.
Hrnec odstavíme ze zdroje tepla, necháme 5 minut odstát a opatrně vypustíme zbytek tlaku. Krok 4: Maso z hrnce vytáhneme, zbavíme párátek a nití a nakrájíme na porce. Ze šťávy odebereme část špeku a zbytek šťávy rozmixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované šťávy dáme plátek másla na zjemnění, přidáme odebraný špek, naporcované maso a necháme 1 minutu provařit. Krok 5: Podáváme nejlépe s rýží.
Zveřejněno 26. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D3rY
Moje poznámka
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D3rY
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 22 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 24 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 25 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 26 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 27 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 2 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
slanina debrecínská,
cibule,
česnek granulovaný,
voda,
pepř mletý,
sůl,
máslo
Komentáře (6)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0