Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zuzančiny stískance

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iljusa Iljusa

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku a sůl. Množství (přibližně): 1 kg brambor, 1 lžička soli, 400 - 500 g mouky, vše záleží na kvalitě brambor. Krok 2: Utvoříme těsto, konzistence na bramborové knedlíky. Rozdělíme na porce. Poté vyválíme placku, kterou potřeme olejem, posypeme pepřem a solí. Krok 3: Zabalíme podle fotky níže a nakonec balíček "stiskneme" jakoby vytvoříme zaječí stopu a dáváme na vymaštěný plech a potíráme mírně olejem. Pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě.

Zveřejněno 27. 7. 2009

Poznámka autorky Iljusa

Tento recept mám od své tchyně, která byla ze Slovenska. Správně upečený stiskanec jakoby listuje :-)

www.zdravavarecka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zuzančiny stískance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQ8X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zuzančiny stískance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQ8X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Tak já jsem z časových důvodů trochu podváděla a udělala to ze pytlíkového bramborového těsta. No musím říct, že se to všechno snědlo, ALE trochu jsem to přehnala s pepřem (dávala jsem barevný drcený), takže to krapet hodně pálilo.:-D Návštěva byla upejpavá, takže jsem stískance nakrájela na proužky (aby to nebylo tak veliké, když nevěděli co od toho čekat :))) ) a snědlo se to. Příště zkusím dělat menší stískance, méně pepře a zkusím to dát na pečící papír...:-p

jezibabka1 23. 3. 2011 14:12
vyskúšané, zjedené - MŇAM:yes: a máš pravdu, jedna dávka nestačí :-D

jezibabka1 23. 3. 2011 07:39
ahoj Iljusa, neviem sa na Teba nakontaktovať a mám k Tebe prosbu, rada by som Tvoj receptík uverejnila na portále Varecha, pretože sa mi veľmi páči a dnes ho chcem urobiť, samozrejme uvediem ako autora Teba. Prosím pošli mi odpoveď na bajusova.k@gmail.com. Ďakujem a prajem pekný deň

jajine - jsem ráda že se povedlo a chutnalo ;-)

Ty tvoje stískance, Iljuško:-K, mě už dlouho lákaly. Dnes mi zbyly od oběda vařené brambory, tak jsem je "prubla":-8. Asi nevypadají přesně, jak by měly;-), ale jsou moc dobré, a protože jsem pepřem nešetřila, tak i k vínku večer pro návštěvu se šiknou:yes::yes:

Mirčo - doporučuji dělat ve velkém množství - je to velmi "žravé" :-D

Iljušo:-)neznám:-O,ale 100% vyzkouším;-).Musí to být i dobrá mňamka jen tak na letní večeři,k tomu zeleninový salátek,vychlazené piviště(u nás Zlatopramen:-p).Ukládám a upeču:-)

Ilonko(Iljuso). Mám mnoho přátel a tak jako já jsou víceméně oni a někdy i jejich manželky často (jak jinak, když k sobě tíhnem) XXL a možná i XXXL. HI HI. Samožřejmě jsem je upozornil na tvoje stránky, které získaly dost na popularitě. Nechci tě (když máš tu dovolenou) nějak nyní otravovat, ale ještě se k tomu tak za nějký ten den, nebo týde vrátím a pak třeba pokecáme víc. Zatím ahoj Václav.

Václave, děkuji za pochvalu - co se týče webovek a fotek, je to velký "žrout" času a já ho bohužel mám velice málo vzhledem ke své práci a nemoci manžela. Nemluvě o tom, že jsem často vyčerpaná z dotazů některých žen, jak zhubnout při výšce 170 cm a váze 65 kg :-// To pak kolikrát lituji, že jsem stránky udělala ;-)Tento receptík jsem vložila jako jeden z dlouho posledních, mám dovolenou a tu nehodlám profotit a provařit :-D:-D

Ilonko(Iljuso). Máš to pěkné postupy krok za krokem. To by stálo za kuchařku(někamm poslat), zvláště pro začátečníky. Já se vracím tu a tam k tvým stránkám, abych něco vybral pro svoji ženu (musí se řídit vším možným kvůli ledvinám a není jednoduché jíst dobře a aby to bylo trochu pestré) a přitom jsem si uvědomil, že tvé stránky by zatraktyvněli a více upoutali (i já bych byl vděčný), kdyby u tvých receptů byly také tak super rozpracované fotky jako zde. Jak si myslím s focením nemáš problém a podle receptů asi vaříš (jako i často u nás v rodině.Něco pro mne a jiné pro ženu) nadvojmo. Něco vaříš pro sebe (dieta na hubnutí) a něco pro ostatní členy rodiny a strávníky. Ahoj Václav.

Ilonko, už mám v oblíbených, určitě vyzkouším. Hezký fotopostup:yes:. Posílám čtvrtý bodík.
:-!:-)):yes::yes::yes:

Ďalšia zabudnutá dobrota...U nás sa jedla napr. so sýtymi kyslými polievkami - mliečna fazuľová, zemiaková, šošovicová...Mám k tomuto jedlu citový vzťah...
Krásny recept, krásne spomienky na detstvo.
(+)
Pekný večer želám!
(Dala by som som dlhé "í", pretože my na Slov. stÍskame, ale v podstate je to jedno.)

Bibinko :-D:-D já to také neznala, než jsem Míšu (muže) potkala, to už je 22 let ;-)

Ilonko, to je ale krása! To vůbec neznám, ani sem o tom nikde nečetla ani neslyšela-zase se mám co doučovat:-D:-))
No a ta fotka, ta nepotřebuje žádný komentář;-)to je jako televizní reklama na Gambrinus:yes: Bodík je víc než jasnej:yes:

Jééé, to musí být dobrůtka!!:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
ledvinova dieta recepty, ledvinová dieta, stiskanice, recepty z termomixu, recepty na ledvinovou dietu, ledvinová dieta kuchařka, recepty - ledvinová dieta, kuchařka na ledvinovou dietu, recepty pro ledvinovou dietu, recepty v termomixu, recept na stiskanice, ledvinová dieta - recepty, sciskance, bramborove stiskance, kucharka k termomixu, recepty při ledvinové dietě, zemiakove stiskance, stískance foto, recepty ledvinova dieta, ledvinová kuchařka

Suroviny:
brambory, sůl, mouka hladká, pepř, olej

Přidat fotografie receptu