Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudink s příchutí černého bezu

Oblíbený vařený pudink můžeme ozvláštnit novou příchutí. Na vrcholu jara, kdy kvete černý bez, stačí posbírat pár květů, které povaříme v mléce. V něm pak uvaříme klasicky pudink a máme hotovo.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 557 kJ /
372 kcal
Bílkoviny17,16 g
Tuky7,62 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 202 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy58,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V polovině mléka krátce povaříme oprané bezové květy. Krok 2: Odvar přecedíme, osladíme a dáme na oheň. Krok 3: Ve zbytku studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do horkého mléka.
Pro zjemnění můžeme přidat kousek másla. Krok 4: Mícháme, povaříme, rozlijeme do misek a dáme chladit, nebo použijeme jako teplý přeliv např. na dukátové buchtičky.

Zveřejněno 3. 6. 2020

Poznámka autora casino

Bezový odvar lze zmrazit a podle chuti uvařit bezový pudink třeba na vánoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudink s příchutí černého bezu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwoY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudink s příchutí černého bezu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwoY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Někomu kosmatice smrdí:-8 já bych se po ní utlouk...:-K
Snažím se vařit ze sezonních surovin, tak už výluh necpu do mrazáku :-(
Předefčírem jsem si pochutnal po prvé, dnes navařeno ze dvou pudinků:-)
Nad polovinou porcí jsem zlomil citronovou kůru :yes: a nad receptem pro letošek hůl; škoda, že u nás už kozičky odkvétají...;-(

:-):yes:recept se mi líbí (pro mne voňavé dost):-K

casino: Použila som prvý, ktorý mi padol pod ruku: Dr. Oetker. Vyskúšam s iným. ;-)

tejaja:
Jj, to by mohlo být ono:-)
Použil jsem jakýsi levný, neznačkový pudink který používám na pečení...
...akorát mě překvapilo, že ve složení je uvedený kukuřičný a ne násobně levnější bramborový škrob... :-O

casino: Napadlo ma, že to mohlo byť aj iným druhom pudingu (iný výrobca), ktorý bol v mojom prípade viac aromatizovaný a prebil vôňu a chuť bazy. Vyskúšam s iným pudingom.;-)

tejaja:
Zajímavé...
Možná tuto specifickou vůni vnímáme rozdílně... :-)
Opravdu jsem mléko aromatizoval pouze třemi květy a povařil krátce (odhadem pouze 3 minuty) a přišlo nám to tak akorát
No, je to zajímavé, že :-K
Děkuji za fotečku:yes:

Nedalo mi to, vyrazila som po bazu. Žiadne pranie sa nekonalo (súhlasím s hospodyne). Mimochodom, toto platí aj pre púpavové medy a pod., to najhodnotnejšie, čo kvety majú, teda peľ, sa spláchne preč.
Varila som asi 7-8 min, možno som mala dlhšie. Jemnučkú príchuť bolo cítiť, ale veľmi málo. Po varení v mlieku bolo cítiť aj chuť aj vôňu, ale po pridaní pudingu sa to zjemnilo. Ak by som robila druhý raz, pridám viac kvetu a dlhšie možno povarila. V každom prípade je to zmena. ;-)

já bych bez neprala, vypláchla bych si voňavý nektar.Případné živočichy bych přecedila.:-*

Sambucus nigra?
Někde začíná kvést, někde je v plném květu, někde odkvétá...
No, nejvyšší čas odzkoušet, že :-)

Suroviny:
pudink vanilkový, mléko, cukr, květy černého bezu, máslo

Přidat fotografie receptu