Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kubánské větrníky z odpalovaného těsta - Low carb/nízkosacharidové

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 418 kJ /
6 314 kcal
Bílkoviny89,46 g
Tuky532,10 g
Vláknina49,54 g
Cholesterol 1,84 g
Sodík 855 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy267,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Do hrnce nalijte vodu, olej, přidejte špetku soli a vše přiveďte k varu. Jakmile se vše vaří, přisypte mouku a těsto odpalujte. Kokosová mouka neobsahuje lepek, tudíž se nebude odpalovat jako klasická mouka a chvilku trvá, než se na dně hrnce začne tvořit napálená vrstva. S běžnou moukou se vytvoří i koule těsta, ale s kokosovou se mi tak nestalo. Krok 2: Ve chvíli, kdy se začala tvořit napálená vrstva, jsem těsto ještě chvíli odpalovala a poté jsem ho stáhla z plotýnky. Přendala jsem ho do mísy a nechala trochu vychladnout. Následně jsem do těsta vmíchala vejce - jedno po druhém. Vejce jsem přidala poté, co se to předchozí spojilo s těstem. Krok 3: Nejprve jsem přidala pouze 2 vejce. V mlýnku na kávu jsem umlela lněné semínko a psyllium. Obojí jsem umlela proto, aby těsto zůstalo hladké. Mixérem jsem obojí zapracovala do těsta, které následně začalo houstnout, a tak jsem přidala zbylá dvě vejce. Množství lněného semínka, psyllia a vajec bylo tak akorát, aby těsto mělo správnou konzistenci a větrníky tak držely na plechu tvar. Krok 4: Plech jsem vyložila pečicím papírem, cukrářský sáček se zdobící špičkou naplnila těstem a začala jsem tvořit větrníky. Větrníky jsem tvořila tak, že jsem udělala jedno kolečko a na něj hned druhé. Krok 5: Plech vložte do předehřáté trouby na 200°C a větrníky pečte 30 minut. Během pečení troubu neotvírejte (zda by se něco stalo netuším, ale jistota je jistota). Po upečení nechte větrníky vychladnout. Krok 6: Krém: Do misky vhodné nad vodní lázeň nalámejte čokoládu a nechte ji rozpustit. Poté ji dejte stranou, aby vychladla. Zatím do mísy od robota dejte máslo a k němu přisypte cukr. Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny. Krok 7: K vyšlehanému máslu přidejte Philadelphii a vše důkladně prošlehejte. Nakonec přilijte rozpuštěnou čokoládu a opět důkladně prošlehejte. Krok 8: Poleva: Do misky vhodné nad vodní lázeň nalámejte čokoládu a nechte ji rozpustit. Krok 9: Větrníky rozřízněte na půl. Vrchní část větrníku namočte do čokolády nechte ji zatuhnout. Krok 10: Krém přendejte do cukrářského sáčku se zdobící špičkou a naneste ho na spodní část větrníku. Krémem nemusíte šetřit, je ho dost. Pak už stačí na větrník dát vrchní část s čokoládou a máte hotovo.

Zveřejněno 8. 6. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kubánské větrníky z odpalovaného těsta - Low carb/nízkosacharidové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qz9D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kubánské větrníky z odpalovaného těsta - Low carb/nízkosacharidové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qz9D

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
voda, olej slunečnicový, moučka kokosová, vejce, semínka lněná, psyllium, sůl, sýr philadelphia, máslo, čokoláda, cukr, čokoláda

Přidat fotografie receptu