Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí jahodový sirup

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Mixtr Mixtr

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie53 275 kJ /
12 734 kcal
Bílkoviny15,26 g
Tuky6,72 g
Vláknina44,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3 130,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do většího hrnce dáme oprané jahody. Prošťoucháme štouchadlem na brambory a přidáme 1 l vody. Přidáme kyselinu citrónovou, skořici, šťávu z jednoho citrónu a začneme směs vařit. Po rozvaření jahod ještě směs rozmixujeme ručním mixérem. Přecedíme přes jemný cedník tak, aby jsme neměli ve šťávě kousky. Krok 2: Odvážíme, kolik máme čisté šťávy. Vrátíme zpět na plotnu a přidáme cukr. Na 1 kg šťávy dáme 1 kg cukru. Vaříme jen do rozpuštění cukru, ať z toho nemáme marmeládu. Krok 3: Nalijeme do láhví a ještě za tepla zavíčkujeme. Necháme zchladnout a pak teprve přemístíme do lednice či do chladu.

Zveřejněno 8. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí jahodový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rA6B

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí jahodový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rA6B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jahody čerstvé, cukr, kyselina citronová, skořice, citron, voda

Přidat fotografie receptu