Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta se sušenými švestkami

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 589 kJ /
1 097 kcal
Bílkoviny8,43 g
Tuky53,50 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 164 mg
Sodík 77 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy104,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené švestky odpeckujeme, dáme do kastrůlku, zalijeme vínem a necháme chvíli máčet. Nádobu se švestkami zahřejeme a dusíme je 20 minut, až jsou měkké. Krok 2: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na másle je po obou stranách opečeme dozlatova a pak ještě 10 minut dusíme pod pokličkou. Krok 3: Švestky vyndáme z kastrolku, přidáme šťávu s masa, zavařeninu a necháme svařit na 8 lžic šťávy. Zahustíme smetanou. Podle chuti dosolíme a opepříme. Šťávu na talíři nalijeme na švestky, nebo pod ně. Podáváme s bramborem.

Zveřejněno 14. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta se sušenými švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0GP3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta se sušenými švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0GP3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, švestky sušené, víno bílé suché, smetana, zavařenina rybízová, máslo, mouka hladká, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu