Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 589 kJ / 1 097 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,43 g |
Tuky | 53,50 g |
Vláknina | 18,75 g |
Cholesterol | 164 mg |
Sodík | 77 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 104,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené švestky odpeckujeme, dáme do kastrůlku, zalijeme vínem a necháme chvíli máčet. Nádobu se švestkami zahřejeme a dusíme je 20 minut, až jsou měkké.
Krok 2: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na másle je po obou stranách opečeme dozlatova a pak ještě 10 minut dusíme pod pokličkou.
Krok 3: Švestky vyndáme z kastrolku, přidáme šťávu s masa, zavařeninu a necháme svařit na 8 lžic šťávy. Zahustíme smetanou. Podle chuti dosolíme a opepříme. Šťávu na talíři nalijeme na švestky, nebo pod ně. Podáváme s bramborem.
Zveřejněno 14. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GP3
Moje poznámka
Vepřová kýta se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GP3
Nejnovější recepty
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 4 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 5 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno 15. 4. 2025 18:20
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno 15. 4. 2025 17:53
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno 15. 4. 2025 17:03
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 23 minutami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 1 hodinou
Moravský vrabec
Fitulka před 1 hodinou
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 2 hodinami
Minutkové žampiony
Janet.P před 3 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 4 hodinami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 5 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 6 hodinami
Jidáše, jidášky…
veronika_straka před 7 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kacenka1352 před 7 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
švestky sušené,
víno bílé suché,
smetana,
zavařenina rybízová,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý
Komentáře