Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 589 kJ / 1 097 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,43 g |
Tuky | 53,50 g |
Vláknina | 18,75 g |
Cholesterol | 164 mg |
Sodík | 77 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 104,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené švestky odpeckujeme, dáme do kastrůlku, zalijeme vínem a necháme chvíli máčet. Nádobu se švestkami zahřejeme a dusíme je 20 minut, až jsou měkké.
Krok 2: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na másle je po obou stranách opečeme dozlatova a pak ještě 10 minut dusíme pod pokličkou.
Krok 3: Švestky vyndáme z kastrolku, přidáme šťávu s masa, zavařeninu a necháme svařit na 8 lžic šťávy. Zahustíme smetanou. Podle chuti dosolíme a opepříme. Šťávu na talíři nalijeme na švestky, nebo pod ně. Podáváme s bramborem.
Zveřejněno 14. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GP3
Moje poznámka
Vepřová kýta se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GP3
Nejnovější recepty
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
Přidáno před 6 hodinami
Ovocné želé kopečky
Přidáno před 6 hodinami
Hrušky zapečené s medem a ořechy
Přidáno před 6 hodinami
Koláčky s krouceným okrajem
Přidáno před 7 hodinami
Koláčky z listového těsta s malinami a borůvkami
Přidáno před 7 hodinami
Jarní salát s raným zelím
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
jumano před 3 hodinami
Chlebíčky s pomazánkou s tuňákem
Sahula před 5 hodinami
Uherská krkovice
Sahula před 5 hodinami
Hovězí uherský guláš z trouby
Sahula před 5 hodinami
Vepřová panenka ve slanině
Flakpanzer před 5 hodinami
Ořechový / kokosový beránek z jogurtového těsta
Marfiska před 5 hodinami
Vepřová plec na hořčici
vakl1 před 7 hodinami
Bramboračka č. 3
vakl1 před 7 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Jasminka4 před 8 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Bretik před 9 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
švestky sušené,
víno bílé suché,
smetana,
zavařenina rybízová,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý
Komentáře