Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezový cheesecake

Cheescake, lahodný dezert s neotřelou chutí jarních květů bezu,si připravíte podle našeho receptu. Neváhejte s přípravou, květy nelze sbírat příliš dlouho. Odkvetou a budete muset čekat dlouho na možnost dezert opět připravit.

Hodnocení receptu je 4,8 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

paniRuzickova paniRuzickova

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min + doba odležení

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, + doba odležení)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 393 kJ /
3 440 kcal
Bílkoviny126,94 g
Tuky224,87 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 1,57 g
Sůl3,41 g
Sacharidy225,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bezové květy opatrně zbavte nečistot, pyl zbytečně neotřepávejte. Do misky otrhejte jen horní kvítka bez tuhých stopek a zalijte je smetanou. Misku zakryjte potravinářskou folií a uložte přes noc do lednice. Druhý den sceďte, květy do smetany vyždímejte a protože svůj účel již splnily, můžete je vyhodit. Krok 2: Dno dortové formy vyložte pečicím papírem, boky vymažte máslem.
Na korpus rozdrťte sušenky a smíchejte s rozpuštěným máslem, směs rovnoměrně napěchujte na dno formy, velice dobře to jde vypouklou stranou lžíce. Takto připravený korpus dejte na čtvrt hodinky chladit do lednice. Krok 3: Do mísy přesejte cukr, ať v něm nejsou hrudky a promíchejte ruční metlou s vejci a žloutkem, postupně přidávejte tvaroh, krémový sýr, ochucenou smetanu, bezový sirup, limetkovou šťávu. Se šťávou z limetky opatrně, bezový sirup většinou již obsahuje citrony, tak ať nemáte pak cheescake zbytečně moc citrusový. Namíchaný krém nechte chvíli odpočívat, aby z něj vyšly na povrch nežádoucí bublinky. Párkrát s mísou bouchněte o stůl či pracovní desku, aby bublinky popraskaly. Krok 4: Troubu předehřejte na 160 °C.
Připravený krém nalijte do formy, opět formou bouchněte, vyjdou bublinky, které se stihly ještě utvořit, zároveň se vyrovná povrch cheescaku a můžete ho vložit do trouby. Těsně pod mřížku dejte plech, výšku zvolte tak, aby se pod mřížku krásně vlezl, do plechu nalijte horkou vodu, v troubě se utvoří pára, rychle na mřížku postavte formu s cheesecakem a zavřete. Krok 5: Cheesecake pečte asi 35-40 minut. Prvních 30 minut troubu neotvírejte. Poklepáním lžící na bok formy zjistíte konzistenci cheesecaku, pečení končí ve chvíli, kdy se krém třepe jako želé. Povrch cheesecaku by neměl zhnědnout. Krok 6: Upečený cheesecake nevyndávejte ven hned, nechte ho v pootevřené troubě chladnout. Vychladlý cheesecake pak ještě uložte na pár hodin, ideálně přes noc, do lednice.

TIP: Jak udělat cheescake

Zveřejněno 18. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z7n8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z7n8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

:-):yes: paráda :-K

ivulinka: děkuji velice za tak krásná slova, co na duši pohladí :-K

Moc krásný moučník:-K:-K:-K:yes::yes:

paniRuzickova: i já jsem zkoukla Váš web a jsem z něho unešená. Vaše stránky jsou nádherné, mají své kouzlo, vtipné názvy, krásné recepty a ze všeho nejúžasnější fotky. Kdybyste se tu s námi podělila s vícero vašimi recepty a fotkami, byli bychom nesmírně šťastni a už teď vím, že by byly ozdobou našich stránek. Děkuji, že jste mi dala přes odkaz možnost nahlédnout...
Přeji Vám, ať se Vám daři ve všem:-K

MamlajdaD: děkuji moc za propagaci :-K:-* jsem tu nováčkem a neměla ještě čas celé prozkoumat, co, jak funguje :-Dkrsáný den všem :-K

zizala: Tak to jsem přehlédla, moc se omlouvám hlavně paniRuzickové, ale i ostatním. ;-):-K

MamlajdaD: Odkaz na blog je přece v poznámce pod receptem ;-)

Tak to tady vyšlo a tak přidávám ještě odkaz na celý blog, aby jste se mohli pokochat pěknými recepty i obrázky. https://www.paniruzickova.cz/

Zkouším, jestli se mi povede blog paniRůžičkové přes "Přidat odkaz" upravit na rozkliknutí, přes Google mi to nešlo. https://www.paniruzickova.cz/2020/06/cizkejk-apgre...

paniRuzickova: Ivo, díky za pozvání, blog je :yes::yes::yes:

Dajda: děkuji velice za úžasná slova, co zahřejí u srdíčka, pro nováčka je to velice milé přivítání :-K

srettka: děkuji

ano máte pravdu, korpus je jiný - je to nepovedený ořechovočokoládový dortový piškot, to se ovšem nehodí, psát do receptu, dospodu dejte nepovedený piškot :-) :-) :-) proto se můžou zvolit jakékoliv máslové sušenky třeba club od opavie nebo karamelové Lotusy, pokud se chcete dozvěděli víc, jak tento čískejk vznikl, ráda vás pozvu ke mně na blog www.paniruzickova.cz/2020/06/cizkejk-apgrejt.html :-*
Eja57:

Za poslední dva týdny druhý krásný recept s kombinací bezinka + citrus....ta kombinace s čímkoli smetanovým je skvělá! Velmi doporučuji vyzkoušet. V nouzi když promeškáte kvetoucí bezinky, tak od Jupí sirup Bezový květ v přiměřeném množství není špatná volba....
Jen - korpus je poměrně tmavý, jaké jsou myšleny sušenky? Fotka samozřejmě trochu mate, ale vypadá to na nějaké kakaové.....

Moučník jak z luxusní kavárny :yes: bez mam ráda i přes jeho intenzivní vůni.. ať květ a nebo plody. Zatím jsem měla možnost chuťově vytkoušet sirup, marmeládu, likér a květ v testíčku (což mi připomnělo, kterak jsem kdysi toto naservírovala svému klukovi a bylo mi sděleno... ty jsi mi k obědu uvařila větev?:-D)
Každopádně bych toto ráda ochutnala:-)
P.s. Taky chválím recept a prezentaci, radost pohledět:yes:

Tak tomuhle říkám bezvadně popsaný postup přípravy moučníku :-! Přitom jde o autorku, která sem dává svůj recept poprvé. Je vidět, že to jde, když tomu někdo věnuje péči, jaké je potřeba. Fotka přímo láká k ochutnání :-! Přiznám se, že bych ochutnala velmi ráda, zajímá mě ta příchuť bezu. :yes::yes::yes:

Vítejte mezi námi, paniRuzickova. Je radost vidět tu autory, kteří něco umí a kterým nejsme my, co budeme jejich recepty číst, úplně ukradení.

Suroviny:
sušenky máslové, máslo, květy černého bezu, smetana ke šlehání, tvaroh plnotučný, sýr měkký tavený, cukr moučkový, vejce, žloutek, květy černého bezu, limetka

Přidat fotografie receptu