Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marocká pikantní polévka s harissou

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 406 kJ /
1 770 kcal
Bílkoviny61,31 g
Tuky47,15 g
Vláknina188,87 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,73 g
Sůl7,40 g
Sacharidy183,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupeme cibuli, česnek a nasekáme najemno. Škrabkou očistíme mrkev i řapíky celeru a nakrájíme na drobné kostičky. Červenou čočku na sítku propláchneme a necháme okapat. Cizrnu slijeme přes sítko, propláchneme a necháme okapat. Do hrnce dáme olej a na něm osmažíme cibuli, přidáme mrkev a ještě chvilku restujeme. Krok 2: Přidáme česnek, promícháme a po chvilce dáme i celer a ještě pár minut restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme protlak, harissu, citronovou šťávu a cukr. Vše promícháme, vložíme čočku a povaříme asi 10 minut. Když je čočka na skus, přidáme cizrnu a podle chuti osolíme. Přivedeme k varu a odstavíme. Krok 3: Na talíři doplníme nasekaným koriandrem (kdo nemá rád, dá nasekanou nať cibulky). K polévce se hodí domácí pita chléb.

Zveřejněno 20. 6. 2020

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept jsem náhodou našla ve starém časopise a bylo tam také napsáno, že v každé rodině mají na tuto polévku vlastní recept. Zkusila jsem uvařit podle svého, je výborná a moc všem chutnala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marocká pikantní polévka s harissou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0G73

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marocká pikantní polévka s harissou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0G73

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Tonja: :-)Děkuji za komentář i poučení a přeji krásný den :-K

Harissa je chilli pasta původem z Tuniska. Myslím, že v Maroku se spíše do podobných jídel používají přímo chilli papričky.

Přidat trochu něčeho od masa a římský kmín (cumin) a máme dobrou a pro Maroko typickou polévku harira.

Suroviny:
mrkev, celer, cibule, česnek, olej rostlinný, vývar zeleninový, protlak rajčatový, harissa, šťáva citronová, cukr, čočka červená, cizrna sterilovaná, sůl, koriandr čerstvý

Přidat fotografie receptu