Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaná krkovička s novými bramborami a mrkví na másle

Vepřová krkovice se dá připravit na mnoho způsobů. Maso naložíme den předem do marinády z česneku a worcesterové omáčky, bude tak po usmažení krásně křehké. Krkovici skvěle doplní příloha v podobě máslových brambor s mrkví.

Hodnocení receptu je 4,8 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby marinování

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 478 kJ /
831 kcal
Bílkoviny21,65 g
Tuky52,59 g
Vláknina6,19 g
Cholesterol 583 mg
Sodík 751 mg
Sůl2,57 g
Sacharidy66,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na marinádu prošleháme a maso v ní obalíme. Misku přikryjeme a uložíme přes noc do lednice. Druhý den hodinu předem maso vytáhneme z lednice. Krok 2: Rozehřejeme olej a okapané maso opečeme z obou stran dozlatova, z každé strany 3-4 minuty. Krok 3: Na máslové brambory očistíme mrkev a brambory řádně očistíme (neloupeme). Nakrájíme mrkev na klínky a brambory podle velikosti na polovinu. Společně uvaříme v osolené vodě s libečkem do měkka. Krok 4: Rozpustíme máslo, přidáme nasekanou petrželku a česnek na plátky. Krátce prohřejeme, přidáme scezené brambory s mrkví do pánve k voňavému máslu a promícháme.

TIP: Rozdělení a použití vepřového masa

Zveřejněno 23. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaná krkovička s novými bramborami a mrkví na másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wJwX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaná krkovička s novými bramborami a mrkví na másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wJwX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, brambory rané, mrkev, česnek, máslo, petrželka, sůl, libeček, česnek, vejce, majonéza, hořčice, omáčka worcesterová, škrob kukuřičný, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu