Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaná krkovička s novými bramborami a mrkví na másle

Vepřová krkovice se dá připravit na mnoho způsobů. Maso naložíme den předem do marinády z česneku a worcesterové omáčky, bude tak po usmažení krásně křehké. Krkovici skvěle doplní příloha v podobě máslových brambor s mrkví.

Hodnocení receptu je 4,8 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby marinování

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 478 kJ /
831 kcal
Bílkoviny21,65 g
Tuky52,59 g
Vláknina6,19 g
Cholesterol 583 mg
Sodík 751 mg
Sůl2,57 g
Sacharidy66,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na marinádu prošleháme a maso v ní obalíme. Misku přikryjeme a uložíme přes noc do lednice. Druhý den hodinu předem maso vytáhneme z lednice. Krok 2: Rozehřejeme olej a okapané maso opečeme z obou stran dozlatova, z každé strany 3-4 minuty. Krok 3: Na máslové brambory očistíme mrkev a brambory řádně očistíme (neloupeme). Nakrájíme mrkev na klínky a brambory podle velikosti na polovinu. Společně uvaříme v osolené vodě s libečkem do měkka. Krok 4: Rozpustíme máslo, přidáme nasekanou petrželku a česnek na plátky. Krátce prohřejeme, přidáme scezené brambory s mrkví do pánve k voňavému máslu a promícháme.

TIP: Rozdělení a použití vepřového masa

Zveřejněno 23. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaná krkovička s novými bramborami a mrkví na másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wJwX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaná krkovička s novými bramborami a mrkví na másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wJwX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, brambory rané, mrkev, česnek, máslo, petrželka, sůl, libeček, česnek, vejce, majonéza, hořčice, omáčka worcesterová, škrob kukuřičný, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu