Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnaté jahodové řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ilacek Ilacek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 510 kJ /
5 858 kcal
Bílkoviny117,80 g
Tuky267,85 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 1,82 g
Sodík 1,07 g
Sůl3,06 g
Sacharidy737,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyšleháme vejce se špetkou soli, cukrem, vanilkovým cukrem, olejem a vmícháme mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a ve vyhřáté troubě pečeme asi 20-25 minut. Poté necháme zchladnout. Krok 2: Připravíme vanilkový krém: Cukr smícháme se škrobem a vanilkovým cukrem, přilijeme mléko, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi 1-2 minuty. Odstavíme, hned vmícháme máslo. Mícháme, dokud se máslo nerozpustí, pak přikryjeme fólií a necháme trochu zchladnout. Krok 3: Poté připravíme sirup: Vodu spolu s cukrem vaříme 10-15 minut, pak vmícháme vanilkový extrakt a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Tímto sirupem rovnoměrně polijeme upečený korpus a necháme vsáknout. Krok 4: Mezitím připravíme jahodové želé: Jahody rozmixujeme ponorným mixérem a dáme na 3 minuty vařit. Cukr smícháme s dortovým želé a se studenou vodou a nalijeme přes jahody. Dobře promícháme a vaříme ještě jednu minutu. Za občasného promíchání necháme trochu zchladnout, pak nalijeme na korpus a rovnoměrně rozetřeme. Krok 5: Přes jahody navrstvíme vanilkový krém a taktéž rovnoměrně rozetřeme. Pak ušleháme šlehačku s cukrem, rozetřeme na krém a takto upravené dáme do lednice minimálně na 2-3 hodiny. Poté nakrájíme na větší kostky a zdobíme čerstvými jahodami.

Zveřejněno 23. 6. 2020

Poznámka autorky Ilacek

Tyto řezy jsou trochu pracnější, ale výsledek stojí za to, jsou šťavnaté, jemné a velice chutné :-)

Místo jahod můžeme použít i jiné ovoce, třeba višně, rybíz, maliny, atd.

Ve finále ušlehanou šlehačku nemusíme na povrch roztírat, ale můžeme ji nastříkat zdobicím sáčkem na jednotlivé řezy, budou vypadat zajímavěji :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnaté jahodové řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKxP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnaté jahodové řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKxP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Ilacek: hned je to jiné,hezky čitelné,díky;-):yes::yes:

Simona Skolakova: Díky za připomínku, už jsem to upravila:-)

Hezký recept,ale co kdyby jsi ty suroviny napsala tak,aby byly pod sebou,nečte se to dobře,u ostatních receptů to tak máš,akorát nevím zda ti to neupravily moderátorky,pokud ano,tak jim akorát přiděláváš zbytečně práci.:-(

Suroviny:
vejce, cukr, cukr vanilkový, olej, mouka, prášek do pečiva, sůl, voda, cukr, extrakt vanilkový, jahody, cukr, voda, želé dortové, mléko, cukr, cukr vanilkový, škrob, máslo, smetana ke šlehání, cukr moučkový, jahody

Přidat fotografie receptu