Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílá polévka z králíka

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 249 kJ /
298 kcal
Bílkoviny20,56 g
Tuky17,38 g
Vláknina4,91 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 628 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy13,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrudní koš, bříška, vnitřnosti, 1 mrkev, celer, bobkové listy, česnek, pepř, nové koření, kopr, libeček, sůl dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka. Maso vyndáme a nakrájíme na malé kousky, vývar scedíme do druhého hrnce. Krok 2: Mrkev nastrouháme na hrubo, dáme jí do vývaru s masovým bujonem, přidáme smetanu ve které jsme rozkvedlali mouku a za stálého míchání přivedeme k varu. Zmírníme plamen a 15 minut povaříme. Krok 3: Vejce, vyklepneme do hrníčku, vlijeme do polévky a prošleháme metlou. Přidáme nakrájené maso, ocet a podle chuti dosolíme a dopepříme. Na talíř dáme oloupané brambory a zalijeme polévkou.

Zveřejněno 26. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá polévka z králíka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q985

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá polévka z králíka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q985

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

zmije: mi to spíš trochu vzdáleně připomíná kaldoun, a ten já moooooc ráda

Toto jídlo jsme doma vařili také dokud jsme chovali králíky.Jen jsme nedávali zeleninu a říkali jsme že k obědu bude "pajšl z králíka".;-)

Eja57: Moc děkuji, tip je správný, doplním to.:-K:-K:-K:

Dala bych si:yes:
Jen možná doplnit množství tekutých složek? Na 6 porcí bych tipla tak dva litry vývaru a 150 ev. 250 ml smetany?

Suroviny:
králík, mrkev, celer, bobkový list, česnek, vejce, pepř celý, koření nové koření, libeček, kopr, voda, smetana 12%, mouka hladká, ocet, bujón, sůl, brambory

Přidat fotografie receptu