Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené kedlubny s celerem a pórkem

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 359 kJ /
325 kcal
Bílkoviny12,66 g
Tuky11,76 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 123 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy36,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubny a celer nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme nadrobno. Nastrouhanou zeleninu zalijeme tak do 3/4 vývarem, osolíme a přidáme kuličky koření. Vaříme mírným varem krátce do poloměkka. Krok 2: Mezitím na rozpuštěném másle orestujeme pórek a zasypeme moukou. Chvíli společně restujeme a zalijeme asi půl hrnkem mléka. Rozšleháme metličkou a ihned přidáme k zelenině. Krok 3: Společně provaříme, před koncem vlijeme smetanu a dochutíme pepřem. Ten tam musí být cítit, nešetříme. Podáváme s vařenými bramborami a vejci nebo vařeným hovězím masem.

Zveřejněno 1. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené kedlubny s celerem a pórkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G3N5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené kedlubny s celerem a pórkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G3N5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kedlubna, celer, pórek, máslo, mouka hladká, vývar, mléko, smetana na vaření, koření nové koření, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu