Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhlová kaše s houbami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 704 kJ /
646 kcal
Bílkoviny13,82 g
Tuky22,84 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,01 g
Sacharidy91,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme litr vařící vody, jáhly nasypeme do cedníku a několikrát jáhly přelijeme vroucí vodou. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby rozmixujeme na hrubší prášek. Krok 2: V hrnci rozehřejeme olej, zesklovatíme šalotku, přidáme houbový prášek a ještě asi minutu opékáme.  Krok 3: K tomu přisypeme očištěné jáhly a přelijeme čtvrtinou, nejlépe horkého/teplého, vývaru. Za občasného míchání a bublání necháme jáhly postupně vstřebat vývar. Postup opakujeme do vyčerpání veškerého vývaru.  Krok 4: Měkké jáhly odstavíme od tepla, přidáme k nim máslo a strouhaný sýr. Obojí necháme za stálého míchání rozpustit. Podáváme teplé, hned nejlépe jako přílohu, např. k pečené klobáse, kterou jsem použila s volským okem. 

Zveřejněno 6. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhlová kaše s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwWp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhlová kaše s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwWp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jáhly, cibule šalotka, olej slunečnicový, houby sušené, máslo

Přidat fotografie receptu