Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné tvarohové noky s ovocnou omáčkou

Jemné tvarohové noky s ovocnou omáčkou jsou výtečným sladkým pokrmem, který potěší každého milovníka domácí kuchyně. Tyto měkké a nadýchané noky, vyrobené z tvarohu se dokonale doplňují s osvěžující ovocnou omáčkou, která dodává pokrmu nejen chuť, ale i barvu.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 668 kJ /
877 kcal
Bílkoviny25,06 g
Tuky32,11 g
Vláknina13,45 g
Cholesterol 477 mg
Sodík 877 mg
Sůl2,09 g
Sacharidy115,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Starší rohlík nebo housku pokrájíme na malé kostičky. Tvaroh v misce rozmícháme s citronovou kůrou, žloutky a hodně měkkým máslem dohladka. Krok 2: Přidáme a dobře vmícháme pokrájený rohlík. Mouky přisypeme tolik, aby nám vzniklo hutnější těstíčko, které zlehčíme do sněhu vyšlehanými bílky se solí. Krok 3: Z připraveného těsta vykrajujeme lžící po hraně misky nočky, které vhazujeme do vroucí vody a po vyplavání ješte krátce (cca dvě minuty) povaříme. Nejlépe je, když vyzkoušíme nejprve jeden noček na zkoušku a podle něj pak vaříme další. Krok 4: Nočky scedíme a v míse pokapeme máslem nebo pocukrujeme, aby se neslepily. Krok 5: Ovoce volíme dle sezóny - třešně, jahody, borůvky, broskve. Očištěné (vypeckované) ovoce dáme do hrnce, osladíme, podlijeme troškou vody a krátce povaříme. Krok 6: Pak dle požadované hustoty přiléváme rozmíchaný pudink ve vodě a provaříme. Omáčku můžeme udělat i zastudena, kdy ovoce jen rozmixujeme a případně dosladíme. Ovoce můžeme i dochutit citronovou kůrou nebo skořicí. Krok 7: Nočky podáváme s ovocnou omáčkou a na talíř můžeme přidat i zakysanou smetanu, jogurt, šlehačku, zmrzlinu.

TIP: Desatero na téma noky

Zveřejněno 15. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné tvarohové noky s ovocnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zMDq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné tvarohové noky s ovocnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zMDq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Velmi zajímavé, musím vyzkoušet!

Dajda: ...souhlasím, že jahody jsou nejlepší v čerstvém stavu:yes: ...u nás se i jahodové knedlíky dělají přelévané čerstvými jahodami s cukrem, protože o ty uvařené uvnitř knedlíků už nikdo nemá zájem;-) ...každý ale preferuje něco jiného, takže volba je svobodná, vše podle vlastní chuti...;-)

Přimlouvala bych se za syrové ovoce, přinejmenším v případě jahod: rozmačkat a trošku osladit, to úplně stačí! A určitě přidat nějaký mléčný produkt s troškou vanilkového cukru ..... <3

Suroviny:
rohlík, tvaroh měkký, žloutek, kůra citronová, máslo, mouka hrubá, bílek, sůl, ovoce, voda, pudink vanilkový, ovoce

Přidat fotografie receptu