Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové noky s listovým celerem

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 056 kJ /
730 kcal
Bílkoviny24,68 g
Tuky8,36 g
Vláknina17,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 147 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy130,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory, uvařené ve slupce, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme hrst jemně nasekaného listového celeru, vejce a sůl. Vše dobře promícháme, přisypeme hrubou mouku (množství dle moučnatosti brambor) a vytvoříme vláčné tvárné těsto. Krok 2: Těsto rozdělíme na 3 - 4 díly, ze kterých na pomoučněném stole vyválíme válečky (viz.obrázek), které následně pokrájíme na noky, špalíky nebo šišky, které naházíme do mírně osolené vroucí vody. Krok 3: Po opatrném podebrání ode dna a promíchání je přivedeme k varu. Po vyplavání na hladinu, je stačí nechat cca minutu (dle velikosti noků) povařit. Poté scedíme a můžeme podávat. Nejlepší je, první nok udělat samostatně na zkoušku a pokud jsme spokojeni, nok se nerozvařil a je vláčný, pokračujeme s dalšími. Krok 4: Podáváme k pečenému nebo dušenému masu, jako přílohu s dušeným zelím, řepou, dýní...

Zveřejněno 16. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové noky s listovým celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E3EW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové noky s listovým celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E3EW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
brambory, vejce, sůl,

Přidat fotografie receptu