Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papriková pasta do zásoby

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 185 kJ /
5 064 kcal
Bílkoviny66,00 g
Tuky168,40 g
Vláknina124,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,29 g
Sůl30,00 g
Sacharidy776,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr, olej, Deko, sůl, promícháme a necháme provařit cca 15 minut za občasného promíchání. Pokud potřebujeme odpařit tekutinu, směs provaříme bez poklice a mícháme. Krok 2: Takto provařenou pastu nandáme do čistých skleniček, pevně uzavřeme a dáme na 10 minut sterilovat při 90 °C. Krok 3: Pasta se hodí k pečenému masu, uzenině, ke grilovaným pokrmům, dají se s ní dozdobit obložené chleby, chlebíčky... Krok 4: Pokud málo solíte, vynechejte sůl.
Jestliže nechcete mít v pastě hořčičná semínka, tak Deko přesijte.

Zveřejněno 18. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriková pasta do zásoby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R3mV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriková pasta do zásoby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R3mV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Můžu se zeptat, předem se omlouvám za neznalost začátečníka, na co je v receptu použito Deko? Jestli je tam nutné až nějakého důvodu, nebo jde jen o chuť. Děkuji:-):-):-)

Zdenka1: ...není vůbec zač;-), já děkuji za důvěru a vyzkoušení:-K:-K:-K , jsem rád, že se recept ujal i do budoucna:yes:

Gramáž surovin jsme dodrželi, ale změnili jsem výrobní postup. Cibuli jsme orestovali na oleji, pak společně s paprikou podusili. Navíc jsme přidali ještě chilli papričky. Nakonec rozmixovali. U nás jdou na odbyt různé paprikové pasty jako příloha ke všemu. Po vyzkoušení tvého receptu je již nebudeme kupovat v obchodě, ale uděláme si vlastní. Moc děkujeme za recept:yes:<3

Eja57: ...chuťový asi ne, ale v rychlosti ano;-) ...než nakrájím kilo cibule a 4 kila paprik...:-8 ...a ta konzistence pasty z jemného mletí je:yes:

Jiří, mám dotaz - je nějaký ( chuťový třeba) rozdíl proti asi používanějšímu postupu tj. nemlít, jen na kousky nakrájet a rozdusit do měkka a ve finále projet tyčákem na kaši???

Suroviny:
paprika čerstvá červená, cibule, olej, cukr, sůl, ocet, deko

Přidat fotografie receptu