Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí steakové proužky s pak choi

Hodnocení receptu je 4,2 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 452 kJ /
1 064 kcal
Bílkoviny76,53 g
Tuky72,37 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 3,47 g
Sůl7,58 g
Sacharidy25,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z očištěného masa nakrájíme přes vlákna plátky a z těch proužky cca 1,5 cm. Pak choi očistíme, opláchneme, necháme okapat a přepůlíme podél. Cibuli přepůlíme, sloupneme a nakrájíme na měsíčky. Zázvor, česnek a papričku jemně nasekáme. Sezamový olej, obě omáčky, ocet a med nebo cukr smícháme v mističce. Krok 2: Do hluboké pánve dáme kokosový (nebo rostlinný) olej a prudce opečeme postupně proužky masa. Hotové dáváme na talíř a dáme stranou. Na pánev dáme měsíčky cibule a restujeme do změknutí, přidáme pak choi, podlijeme asi 50-70 ml vody, snížíme teplo a podusíme, než se voda vypaří, cca 2 min. Vrátíme maso do pánve, přilijeme promíchanou směs omáček a přivedeme k varu. Krok 3: Zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody - množství dle toho, kolik chceme mít omáčky.
Necháme přejít var a podáváme s rýží nebo chlebem, případně s bramborovými hranolky, posypané dle chuti nasekanou cibulkovou natí, koriandrem nebo petrželkou.

Zveřejněno 20. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí steakové proužky s pak choi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5NkY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí steakové proužky s pak choi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5NkY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

Eja57: Já to mám s chlebem, poprvé se zdaří a pak už ......no, asi polární záře, nebo magnetická bouře, nebo skvrny na slunci:-D

ja106b: super - díky za fotečku :-K hezký večer

Eja57: :-) jedno to vyšlo, vyjde to i víckrát ani mistr není neomylný :-K Nevzdávejte to, hezký večer

Dobrý večer, před chvílí dovařeno a bude se skleněnými nudlemi ????????, dovolila jsem si přidat fotku????

Marie Svarcova: :-K dík za snahu, rozehřátá pánev, trocha oleje, nudličky po troškách - to jsou měkké - a ven na teplý talíř a další dávka, ani náznak dušení....:-K JEDNOU v životě se mi povedl naprosto top minutkový Stroganov, maso jako dort, nikdy předtím a už ani nikdy potom...prostě mi není souzeno...;-(

Eja57: hovězí se musí rychle orestovat , jak se začne dusit tak se může vařit 2 hodiny , znám to taky :-) výhoda je, že nemusí být udělané úplně jako kuřecí , hovězí není tak nebezpečné a může být raději méně a nechat dojít zabalené v alobalu<3 jednou se určitě povede a pak už vždycky :-*

Marie Svarcova: já taky vařím ráda, ale bohužel některé úpravy jsou pro mne prostě ....použila bych kvalitní hovězí maso k této úpravě předurčené, nakrájela přesně tak jak se má, to umím, připravila jak se to má, to taky umím...no a JÁ budu mít PODRÁŽKU resp. její nudličky....:-D

Eja57: dík za komentář,:-) já vařím ráda a nejraději když je to hotové do půl hodinky, papiňák nemám ale v mládí s dětmi také jsem to tak řešila. Hezký večer :-K

Moc by mi chutnalo - ale musel by mi to někdo uvařit....
Pro mne je minutková úprava hovězího i fakt top kvality tabu - minutkové roštěnky končí v papiňáku, minutkový Stroganov v kastrole...jsem na to prostě chomout...

JanaDorazinova: :-) moc děkuji a přeji hezký den :-K

casino: :-)dík za komentář napsala jsem to nesrozumitelně ale udělala dobře :-K hezký den

"Z očištěného masa nakrájíme plátky a z těch přes vlákno proužky cca 1,5 cm."
Tož já nevím...:-K
Abychom v druhém kroku krájeli PŘES VLÁKNO, tak plátky v prvém kroku krájíme po vlákně, že :-)
Pokud v prvém kroku krájíme (jak bývá obvyklé) přes vlákno, pak proužky budou vždy přes vlákno, že :-K

:yes::yes::yes::yes:<3

Suroviny:
steak hovězí, zelí čínské pak choi, cibule, olej rostlinný, olej sezamový, omáčka sojová, ústřicová omáčka, ocet rýžový, cukr, zázvor, česnek, chilli paprika čerstvá, škrob kukuřičný

Přidat fotografie receptu