Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí steakové proužky s pak choi

Hodnocení receptu je 4,2 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 452 kJ /
1 064 kcal
Bílkoviny76,53 g
Tuky72,37 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 3,47 g
Sůl7,58 g
Sacharidy25,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z očištěného masa nakrájíme přes vlákna plátky a z těch proužky cca 1,5 cm. Pak choi očistíme, opláchneme, necháme okapat a přepůlíme podél. Cibuli přepůlíme, sloupneme a nakrájíme na měsíčky. Zázvor, česnek a papričku jemně nasekáme. Sezamový olej, obě omáčky, ocet a med nebo cukr smícháme v mističce. Krok 2: Do hluboké pánve dáme kokosový (nebo rostlinný) olej a prudce opečeme postupně proužky masa. Hotové dáváme na talíř a dáme stranou. Na pánev dáme měsíčky cibule a restujeme do změknutí, přidáme pak choi, podlijeme asi 50-70 ml vody, snížíme teplo a podusíme, než se voda vypaří, cca 2 min. Vrátíme maso do pánve, přilijeme promíchanou směs omáček a přivedeme k varu. Krok 3: Zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody - množství dle toho, kolik chceme mít omáčky.
Necháme přejít var a podáváme s rýží nebo chlebem, případně s bramborovými hranolky, posypané dle chuti nasekanou cibulkovou natí, koriandrem nebo petrželkou.

Zveřejněno 20. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí steakové proužky s pak choi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5NkY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí steakové proužky s pak choi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5NkY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Eja57: Já to mám s chlebem, poprvé se zdaří a pak už ......no, asi polární záře, nebo magnetická bouře, nebo skvrny na slunci:-D

ja106b: super - díky za fotečku :-K hezký večer

Eja57: :-) jedno to vyšlo, vyjde to i víckrát ani mistr není neomylný :-K Nevzdávejte to, hezký večer

Dobrý večer, před chvílí dovařeno a bude se skleněnými nudlemi ????????, dovolila jsem si přidat fotku????

Marie Svarcova: :-K dík za snahu, rozehřátá pánev, trocha oleje, nudličky po troškách - to jsou měkké - a ven na teplý talíř a další dávka, ani náznak dušení....:-K JEDNOU v životě se mi povedl naprosto top minutkový Stroganov, maso jako dort, nikdy předtím a už ani nikdy potom...prostě mi není souzeno...;-(

Eja57: hovězí se musí rychle orestovat , jak se začne dusit tak se může vařit 2 hodiny , znám to taky :-) výhoda je, že nemusí být udělané úplně jako kuřecí , hovězí není tak nebezpečné a může být raději méně a nechat dojít zabalené v alobalu<3 jednou se určitě povede a pak už vždycky :-*

Marie Svarcova: já taky vařím ráda, ale bohužel některé úpravy jsou pro mne prostě ....použila bych kvalitní hovězí maso k této úpravě předurčené, nakrájela přesně tak jak se má, to umím, připravila jak se to má, to taky umím...no a JÁ budu mít PODRÁŽKU resp. její nudličky....:-D

Eja57: dík za komentář,:-) já vařím ráda a nejraději když je to hotové do půl hodinky, papiňák nemám ale v mládí s dětmi také jsem to tak řešila. Hezký večer :-K

Moc by mi chutnalo - ale musel by mi to někdo uvařit....
Pro mne je minutková úprava hovězího i fakt top kvality tabu - minutkové roštěnky končí v papiňáku, minutkový Stroganov v kastrole...jsem na to prostě chomout...

JanaDorazinova: :-) moc děkuji a přeji hezký den :-K

casino: :-)dík za komentář napsala jsem to nesrozumitelně ale udělala dobře :-K hezký den

"Z očištěného masa nakrájíme plátky a z těch přes vlákno proužky cca 1,5 cm."
Tož já nevím...:-K
Abychom v druhém kroku krájeli PŘES VLÁKNO, tak plátky v prvém kroku krájíme po vlákně, že :-)
Pokud v prvém kroku krájíme (jak bývá obvyklé) přes vlákno, pak proužky budou vždy přes vlákno, že :-K

:yes::yes::yes::yes:<3

Suroviny:
steak hovězí, zelí čínské pak choi, cibule, olej rostlinný, olej sezamový, omáčka sojová, ústřicová omáčka, ocet rýžový, cukr, zázvor, česnek, chilli paprika čerstvá, škrob kukuřičný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu