Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opečené vařené maso na chlebu

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso uvaříme, část vhodnou na nakrájení plátečků necháme vychladnout a uložíme do lednice. Když chceme maso použít, nakrájíme ho ostrým nožem na teninké plátky. Ty okořeníme podle chuti a fantazie, případně přisolíme a obalíme v mouce. Opečeme na oleji a necháme vystydnout.
Tentokrát jsem kořenila jen solí, pepřem a sušeným česnekem. Dobrá kombinace. Krok 2: Krajíce chleba potřeme hořčicí, na to položíme plátky vařeného, ochuceného a opečeného masa. Kdo rád, pokape i kečupem, to já nedělám, ale milovníci kečupu si pochutnají. Masem obložené krajíce poklademe několika kolečky cibule, doplníme i plátky rajčat a proužky papriky. Podáváme k zeleninovým salátům. Krok 3: Recept se hodí i na jiné maso, než hovězí, třeba na krůtí, kuřecí i vepřové. (Už jsem dělala i ze zbylých kuřecích prsíček z grilovaného kuřete. To bylo také moc dobré.)

Zveřejněno 22. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečené vařené maso na chlebu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGB8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečené vařené maso na chlebu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGB8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: Evi, jasně, že se maso krájí studené a koření a obaluje studené. Teplé by se asi i špatně krájelo. ;-) Tyhle "obložené krajíce" se nedělají hned po uvaření hovězího masa v polévce, ale spíš večer, nebo i druhý den. Alespoň já hovězí polévku - při dnešních cenách - považuji za "nedělní" a v neděli bych si ty krajíce asi k obědu nedělala. Ale v receptu jsem to nenapsala dost srozumitelně. Musím to napravit, někoho by to mohlo zmýlit. Děkuji za komentář a moc zdravím! :-K:-K:-K
Recept je vlastní, dělám ho už hrozně dlouho, 30-40 let, přesněji to už nevím, prošel i určitým vývojem do dnešní podoby.

Chápu správně, že teplé vařené hovězí nakrájím, okořením, obalím v mouce a osmažím a pak nechám vystydnout a podávám studené?
A mohu se zeptat na zdroj receptu? Vlastní?

Suroviny:
maso hovězí, koření, sůl, mouka hladká, chléb, hořčice, olej, kečup sladký, cibule, paprika, rajče, okurka čerstvá

Přidat fotografie receptu