Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhaná omeleta s lečem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 716 kJ /
649 kcal
Bílkoviny41,13 g
Tuky32,25 g
Vláknina12,76 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 441 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy43,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozšleháme, přidáme čtyři lžíce studené vody a osolíme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, nalijeme vejce a připravíme omeletu. Na vrchní straně by měla zůstat mírně krémová. Pomocí dvou vidliček ji roztrháme a dáme stranou. Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme kolečka klobásy a papriky nakrájené na proužky. Opékáme přibližně pět minut. Přidáme obě mleté papriky, nakrájená rajčata, osolíme a společně dokončíme.
Zelenina by měla zůstat pevná, nerozvařená. Krok 3: Zeleninu opatrně promícháme s natrhanou omeletou, na talíři doplníme petrželkou a hned podáváme.

Zveřejněno 24. 7. 2020

Poznámka autorky maris

Lečo jsem připravovala většinou bez vajec, nemám ráda "rozmočená" vajíčka, někdy jsem míchaná připravila zvlášť a se zeleninou promíchala. Kdo má rád lečo s vejci, přijde mi tento způsob s omeletou jako dobrá volba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhaná omeleta s lečem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyvV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhaná omeleta s lečem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyvV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Eja57: magdalenka - moc děkuju ;-):-K

Tiež mi nechutí rozmočené (ja vravím rozgebrené) vajce v leče, preto ho tam ani nedávam. Toto mi príde priam geniálne!:-8

:yes:
Přidání mleté papriky do leča není běžné, ale já to tak dělám už leta a je to moc dobré, doporučuji vyzkoušet.
Jinak souhlas s Maris, když vejce, tak míchaná zvlášť a jen lehce promíchat - no a ten "trhanec" mi přijde jako výborný nápad. No a nebo taky dělám, že do hotového leča rozhrnu "důlky" podle počtu strávníků a vložím vejce, nechám ztuhnout bílek a žloutek nechám polotekutý....
( Kašovité cosi se skoro rozvařenou zeleninou a důkladně rozmíchanými vejci...děkuji, ne...)
Moc pěkný recept:-K

Suroviny:
vejce, voda, rajče, paprika, cibule, klobása pikantní, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, olej

Přidat fotografie receptu