Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta špikovaná domácí slaninou, mrkví, se zeleninovou omáčkou (PH)

Pokud jste již vyzkoušeli vaření v pomalém hrnci, tak na něj určitě nedáte dopustit. Šťavnaté vepřové maso a jemná zeleninová omáčka podávaná s karlovarským knedlíkem jistě obohatí vaši sbírku receptů.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Doba přípravy 510 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 480 min 8 hodin v pomalém hrnci

510 min (30 min příprava + 480 min tepelná úprava, 8 hodin v pomalém hrnci)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 370 kJ /
2 957 kcal
Bílkoviny184,48 g
Tuky220,12 g
Vláknina23,14 g
Cholesterol 537 mg
Sodík 3,81 g
Sůl9,20 g
Sacharidy51,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev očistíme, dvě rozkrojíme podél a dvě na kolečka, kapii na proužky, cibuli a cuketu na kolečka, česnek prolisujeme a polovinu slaniny nakrájíme na plátky a druhou na 1 cm špalíčky, které dáme na chvíli do mrazáku ztuhnout. Krok 2: Maso osolíme, opepříme z obou stran a provázkem stáhneme do válečku. Nožem uděláme otvory na mrkev a špalíčky slaniny.
Takto připravené maso zprudka opečeme na pánvi s olejem ze všech stran. Krok 3: Do hrnce (PH) naskládáme kolečka cibule, část plátků slaniny, kapii, cuketu, mrkev, česnek, položíme maso, poklademe zbytkem slaniny, přidáme snítky tymiánu, podlijeme 100 ml vody a nastavíme LOW 8 hodin. Krok 4: Po 8 hodinách zkusíme, je-li maso již měkké, vyndáme ho a necháme 15 minut odpočinout. Mezitím odstraníme snítky tymiánu, vše rozmixujeme ponorným mixérem, ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme máslo na zjemnění chuti. Krok 5: Servírujeme nakrájené na plátky s omáčkou a jako přílohu jsem volila karlovarský knedlík.

TIP: Jak se dělá karlovarský knedlík

Zveřejněno 25. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta špikovaná domácí slaninou, mrkví, se zeleninovou omáčkou (PH)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G3OJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta špikovaná domácí slaninou, mrkví, se zeleninovou omáčkou (PH)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G3OJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jaromira18: Moc děkuji Jaruško :-K:-K

Nádherná dobrota.:yes::yes::-K

Yanull, Maris, Magdalenko, děvčata moc moc děkuji, jste zlatíčka:-K:-*:-*

Taká nádhera sa mne nikdy nepodarí...:-8

Souhlasím s yanull, krásné to máš ;-):-):yes:

Skvělá prezentace :yes::-K

Suroviny:
kýta vepřová, slanina uzená, mrkev, cibule, cuketa, kapie, česnek, tymián, voda, máslo, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu