Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 755 kJ / 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,73 g |
Tuky | 42,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 806 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 6,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizon oloupeme a vydlabeme z něj měkký vnitřek se semeny. Cibuli pokrájíme najemno a osmažíme lehce dozlatova na jemně pokrájeném špeku. Ke konci smažení cibule přidáme rozvonět i drcený kmín.
Krok 2: Řádně očištěný patizon nastrouháme na hrubém struhadle (velké slzy) a dáme k cibuli. Osolíme, přidáme cukr, cca 1,5 - 2 lžíce, vše dle vlastní chuti a množství patizonu. Vše promícháme a na mírném ohni krátce podusíme. Patizon není nutné podlévat, je měkký za chviličku a vystačí si tak s vlastní tekutinou. Po podušení doměkka (nerozdusit na kaši!), patizonové zelí okyselíme octem, dle vlastní chuti.
Krok 3: Podáváme všude tam, kde bychom jinak podávali klasické dušené zelí, tedy k pečenému, uzenému nebo dušenému masu...
Zveřejněno 26. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené patizonové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q9p9
Moje poznámka
Dušené patizonové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q9p9
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 5 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 5 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 6 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 6 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 3 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 3 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 3 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 5 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 5 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 6 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 6 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 6 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 8 hodinami
Suroviny:
patizon,
cibule,
špek uzený,
kmín drcený,
sůl,
cukr krupice,
ocet
Komentáře (7)