Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Patizonová polévka s koprem a zakysankou

Hodnocení receptu je 4,8 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 022 kJ /
961 kcal
Bílkoviny24,56 g
Tuky62,27 g
Vláknina17,30 g
Cholesterol 174 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy68,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, společně s novým kořením a bobkovým listem nebo drceným kmínem dle chuti. Osmaženou cibuli zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme zpěnit a přisypeme na kostičky nebo nudličky pokrájený, oloupaný a vydlabaný patizon. Vše promícháme, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme doměkka. Krok 2: Patizon je vařený o něco dříve než brambory, tak hlídáme, abychom ho nepřevařili na kaši. Nejlépe chutná, když je na skus. Těsně před koncem vaření vyndáme bobkový list a nové koření, pokud jsme použili kmín, samozřejmě ho v polévce necháme. Vsypeme do polévky jemně nasekaný kopr dle chuti, promícháme, dle potřeby můžeme polévku ještě dosolit. Krok 3: Polévku odstavíme, zakysanou smetanu promícháme v hrníčku s troškou horké polévky a vlijeme zpět. Podáváme se ztraceným nebo natvrdo vařeným vejcem a snítkou kopru (nemusí být).

Zveřejněno 26. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patizonová polévka s koprem a zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R3qE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patizonová polévka s koprem a zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R3qE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
patizon, cibule, máslo, koření nové koření, bobkový list, mouka hladká, vývar, kopr, smetana zakysaná, sůl

Přidat fotografie receptu