Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tomatová rýže s treskou a slanorožcem

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 247 kJ /
776 kcal
Bílkoviny66,60 g
Tuky3,30 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 207 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy118,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži připravíme podle návodu, nebo jak jsme zvyklí, jen polovinu určeného množství vody nahradíme passatou. Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme rybu, mírně osolíme, opepříme a opečeme z obou stran dozlatova. Vyjmeme z pánve, nakrájíme na menší kousky a udržujeme v teple.
Do pánve dáme překrájená rajčata a chvíli je opékáme. Měla by ale zůstat pevná.
Přidáme hotovou rýži a opatrně promícháme s kousky tresky a polovinou slanorožce.
Dochutíme pepřem a velmi opatrně solí, slanorožec je slaný, já už jsem nepřisolovala. Krok 3: Rozdělíme na talíře a vše posypeme zbývajícím slanorožcem - je křehký a křupavý.

Zveřejněno 26. 7. 2020

Poznámka autorky maris

Něco o slanorožci, který není u nás moc známý

https://www.zivebylinky.cz/slanorozec-slana-bylink...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tomatová rýže s treskou a slanorožcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V3xX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tomatová rýže s treskou a slanorožcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V3xX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: Jestli jsi z Prahy, tak Pražská tržnice, Holešovice, Hala 22, stánek s rybami, od vchodu doleva, ale jsou tam pouze v pátek a v sobotu. Už jsem je tam kupovala, myslím, že je mají pokaždé. Mají i ryby velmi pěkné. ;-):-8

KDE jsi sehnala slanorožce:-?

Suroviny:
filet z tresky, rýže basmati, passata rajčatová, rajče cherry, sůl, pepř mletý, olej olivový

Přidat fotografie receptu