Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslová omáčka na způsob Hodolanské

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 332 kJ /
796 kcal
Bílkoviny50,38 g
Tuky38,27 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 521 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy58,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory a klobásy na přiměřené kousky. Rozpustíme kousek másla nebo sádla a necháme klobásu pustit tuk. Přidáme cibuli a společně pár minut restujeme. Krok 2: Vše zalijeme vývarem a přidáme brambory s kořením. Vývaru dáme tak zároveň s bramborami a vaříme do poloměkka. V trošce vývaru dobře rozmícháme mouku a vlijeme k bramborám. Krok 3: Vaříme dalších asi 8-10 minut. Odereme trochu omáčky a smícháme s podmáslím. Podmáslí přidáme k bramborám s klobásou a společně pár minut povaříme Krok 4: Nakonec dochutíme cukrem, případně solí. Kdo chce, může zjemnit omáčku trochou smetany nebo kouskem másla, ale není to nutné. Přidáme nakrájené vejce a můžeme podávat.

Zveřejněno 27. 7. 2020

Poznámka autorky mika59

Omáčka je díky podmáslí lehce nakyslá a není třeba ocet. Já jsem měla jemné podmáslí od farmářů, tak jsem nedávala ani smetanu. Měla jsem zbytek čerstvého kopru, tak jsem přidala, ale nemusí být.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslová omáčka na způsob Hodolanské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0GzL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslová omáčka na způsob Hodolanské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0GzL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: Máš pravdu...opravím to a děkuji za milý komentář..:-K:-K

Mám si kořeny severněji, ale "máčku" babička dělávala a já ji občas dělám taky, sice chutná jen mně, ale to nevadí... Asi co domácnost, to trochu různý recept...tohle s podmáslím se mi moc líbí:yes:, já dávám smetanu sladkou a zakysanku tak půl napůl...
( Jen bych asi umázla to čárku nad á...Hodolany jsou s krátkým a...teď už jsou myslím součást Olomouce, ale bývala to samostatná obec a "máčka" se jmenuje podle nich....)

Suroviny:
brambory, cibule, podmáslí, klobása, vejce, mouka hladká, vývar, máslo, koření nové koření, bobkový list, cukr

Přidat fotografie receptu