Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Patizonová gulášová polévka

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 514 kJ /
362 kcal
Bílkoviny14,16 g
Tuky1,78 g
Vláknina20,62 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy64,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupaný a vydlabaný patizon nakrájíme na kostičky. Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na sádle (oleji) dozlatova. Přidáme pokrájenou uzeninu nebo mleté maso, které dále smažíme. Po osmažení přisypeme kmín, papriku, jemně nasekaný česnek, pepř. Vše necháme rozvonět a poté zaprášíme moukou, kterou též necháme se vším krátce osmažit. Krok 2: Přisypeme kostičky patizonu, promícháme, přilijeme vývar, osolíme dle chuti a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí patizonu a krátce před koncem vaření dochutíme majoránkou, případně ještě solí a pepřem dle chuti. Krok 3: Před podáváním můžeme dozdobit čerstvě nasekanou celerovou nebo petrželovou natí a dle chuti podávat s čerstvým pečivem či chlebem.

Zveřejněno 27. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patizonová gulášová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nw47

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patizonová gulášová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nw47

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
patizon, cibule, sádlo, česnek, paprika sušená sladká, mouka hladká, majoránka, kmín drcený, pepř mletý,

Přidat fotografie receptu