Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný závin (pizza, špenát)

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sara12 Sara12

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 197 kJ /
1 242 kcal
Bílkoviny87,24 g
Tuky93,68 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 2,15 g
Sůl5,23 g
Sacharidy12,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špenátový závin: na oleji osmahneme dozlatova cibulku, přidáme špenátové listy a chvilku restujeme. Přidáme česnek (já dala 3 stroužky) a osolíme. Když je špenát rozmrzlý, tak přidáme jedno vejce, necháme zchladnout. Vyválíme listové těsto, na které klademe špenát, na něj na kolečka nakrájenou Mozzarellu a nastrouhanou Goudu. Listové těsto zabalíme do tvaru závinu a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme žloutkem a pečeme dozlatova cca 20 min. na 180° C. Krok 2: Pizza závin: listové těsto vyválíme a potřeme rajským protlakem, který následně posypeme Pizza kořením. Klademe plátky salámu a sýru. Doprostřed vyskládáme párky a na ně další plátky sýru. Zabalíme do tvaru závinu a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme žloutkem a pečeme dozlatova cca 20 min na 180° C.

Zveřejněno 29. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný závin (pizza, špenát)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3nK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný závin (pizza, špenát)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3nK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Dajda: Souhlasím s tebou. Sara12 vlastně odpověděla za mně. Hlavně ať z dobrého receptu smázne ty Javoříčské párky, stačí napsat jen kvalitní párky podle vlastního výběru. Javoříčské párky chutnají, ale asi jen díky nějakých chemickým udělátkům, (kterých je i v ostatních uzeninách plno), a já mám na ně asi úchylku, když je někde v receptu najdu, vidím červeně. ;-):-D Ale už to nebudu komentovat, na mou duši, na psí uši! :-D:-D Obě vás moc zdravím! :-K:-K:-K

Dajda: Se slaninou je též výborný :yes: Čím jednodušší, tím lepší.

MamlajdaD: Ano pravda. Myslím, že už žádné kvalitní párky snad na trhu nejsou ???? Ale nám to chutnalo :yes:

MamlajdaD: Co třeba bez párků, já se obávám, že moc kvalitního masa je u nás v málokterých. :no: Vždyť je tam salám nebo šunka, může být i kvalitní slanina, ale klidně bych vynechala jakoukoliv uzeninu, a to nejsem žádný vegetarián - závin z listového těsta se sýrem a vejci je skvělý sám o sobě. :yes:

Jednoduché, pěkné recepty! Až na ty Javořické párky, to jsou jedny z nejhorších na našem trhu. Nechceš je v receptu vyměnit a příště i udělat s jinými párky? Do těch Javořických (bývávaly dobré, ale to už je dávno) prý přidávají jen samý masový odpad a spoustu chemie. Co třeba Spišské, Vídeňské, Královské, Lahůdkové, nebo i jiné párečky? Zkus to. ;-):-8 Přeji hodně úspěchů! :-K:-K:-K

Suroviny:
těsto listové, listy špenátové mražené, česnek, sůl, sýr mozzarella, sýr gouda, vejce, olej, cibule, těsto listové, salám, sýr eidam plátkový, protlak rajčatový, koření pizza, vejce, párky

Přidat fotografie receptu