Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zadělávané fazolky po mém

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 904 kJ /
455 kcal
Bílkoviny24,03 g
Tuky12,68 g
Vláknina27,30 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 224 mg
Sůl0,04 g
Sacharidy48,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazolky umyjeme, necháme okapat a odkrojíme tvrdé konce. Nakrájíme je menší kousky. Zalijeme je vývarem tak, aby byl zároveň, přidáme koření a vaříme cca pět-šest minut na skus. Krok 2: Fazolky scedíme a vložíme do ledové vody. Na másle orestujeme cibulku do sklovata a zasypeme moukou. Zalijeme vývarem z fazolek a necháme provařit asi 10 minut. Krok 3: Odebereme trochu omáčky a zředíme s podmáslím. Vlijeme do bešamelu a přidáme fazolky. Vše společně krátce provaříme a před koncem zjemníme smetanou. Krok 4: Omáčku můžeme případně naředit mlékem. Nakonec dochutíme pepřem, solí a cukrem. Ocet není třeba, podmáslí je nakyslé. Podáváme s vařenými bramborami a vejci.

Zveřejněno 31. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávané fazolky po mém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V3MX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávané fazolky po mém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V3MX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Prosím, a mohu místo podmáslí použít kyšku?? 🤔
Recept je moc fajn. 👌 Moje malá má ráda fazolky na všechny způsoby. Omáčku jsem ale doposud nevařila… 👩‍🍳

Suroviny:
fazolky zelené, cibule, máslo, mouka hladká, podmáslí, vývar, smetana, mléko, koření nové koření, sůl, pepř bílý, cukr

Přidat fotografie receptu