Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hladovice - staročeská zelná polévka (lidový pokrm)

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 45-50 minut + namáčení hub

45-50 minut + namáčení hub

Suroviny

Porce: 4 a více

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 432 kJ /
1 298 kcal
Bílkoviny114,83 g
Tuky64,97 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 9,11 g
Sůl22,00 g
Sacharidy55,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předem namočíme sušené houby, dáme vařit na kostičky nakrájené uzené maso spolu se zelím, namočenými houbami a kořením. Krok 2: Zvlášť osmažíme na slanině cibuli, přidáme mouku, uděláme jíšku a přidáme do polévky. Vše ještě společně provaříme nejméně 15 minut. Krok 3: Pokud chcete vařit maso vcelku, přidejte zelí později, aby nebylo rozvařené.

Zveřejněno 1. 8. 2020

Poznámka autorky MamlajdaD

Původní recept:

POLÉVKA HLADOVICE (starý lidový pokrm s uzeným masem)

500 g uzeného masa, 500 g kysaného zelí, velká hrst sušených hub, bobkový list, 3 zrnka pepře, 1 menší cibule, 50 g slaniny, 40 g hladké mouky a sůl.

Pokrájené uzené maso zalijeme vodou, přidáme zelí, namočené houby, bobkový list a pepř a vaříme. Zvlášť osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, slaninu a přidáme mouku. Chvíli jí opražíme, pak přidáme k masu a zelí, osolíme a dovaříme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hladovice - staročeská zelná polévka (lidový pokrm)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W3Nx

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hladovice - staročeská zelná polévka (lidový pokrm)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W3Nx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso uzené, zelí kysané, houby sušené, bobkový list, pepř, cibule, slanina, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu