Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátovo-brokolicová omáčka

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

digiart digiart

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 585 kJ /
1 335 kcal
Bílkoviny75,68 g
Tuky86,67 g
Vláknina13,71 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 2,27 g
Sůl5,76 g
Sacharidy56,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do velkého hrnce dejte vařit silně osolenou vodu na noky nebo těstoviny, ale ještě předtím, než do ní dáte vařit přílohu, krátce v ní povařte brokolici tak, aby byla ještě hezky zelená a na skus. Pak můžete vařit přílohu. Krok 2: Do středního hrnce nalijte všechnu smetanu, přidejte česnek, trošku soli (nezapomeňte, že sýr pak hodně jídlo dosolí) a přimíchejte i trochu hladké mouky. Vše zahřejte, až začne probublávat a houstnout. Jakmile budete mít hotovou i brokolici, přidejte ji do omáčky spolu se špenátem. Vůbec nevadí, pokud mouka vytvoří ve smetaně trochu hrudky, protože teď budete omáčku stejně mixovat ponorným mixérem. Vše rozmixujte na hladký krém. Jestli chcete, aby špenát zůstal celý, přidejte ho až nyní. Krok 3: Na závěr vmíchejte Eidam, popřípadě jiné sýry a jemně pokrájenou bazalku. Sýr by se v omáčce už neměl vařit, jen prohřát a rozpustit (jinak vytvoří jemné hrudky). Omáčku dochuťte pepřem, případně solí a můžete servírovat spolu s přílohou.

Zveřejněno 1. 8. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátovo-brokolicová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1JAm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátovo-brokolicová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1JAm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

To není vůbec špatný nápad, určitě vyzkouším :yes:

Výborný recept rychlí jednoduchý já jen místo eidamu dál nivu a přidal kuřecí prsa na kousky.

Klidně můžete použít jakýkoli sýr, ten Eidam ten není pevně daný záleží jen na vaší chuti :yes:

Mohu se zeptat na volbu sýru ( totéž u těch prsíček s dečkou)? Má ten nízkoprocentní 30% eidam nějaký důvod? Chování při tepelné úpravě apod.???

Suroviny:
smetana, brokolice, špenát baby, mouka hladká, sýr eidam, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu