Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta v zeleninové omáčce z PH

Jídla z pomalého hrnce mají své kouzlo. Maso zůstane krásně šťavnaté a omáčky jsou plné chuti a krásně voní. Vepřová kýta se smetanovou zeleninou omáčkou, je ideálním nedělním obědem.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 275 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 260 min

275 min (15 min příprava + 260 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 633 kJ /
2 063 kcal
Bílkoviny248,00 g
Tuky60,10 g
Vláknina51,70 g
Cholesterol 440 mg
Sodík 1,21 g
Sůl2,50 g
Sacharidy74,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme. Cuketu nastrouháme na hrubých slzičkách a zbývající zeleninu nakrájíme. Do vajíčka na čaj dáme koření a vše dáme do kameninové nádoby pomalého hrnce. Krok 2: Maso nakrájíme na plátky, osolíme, v pánvi na rozehřátém oleji prudce ze všech stran opečeme a dáme do hrnce na zeleninu. Krok 3: Do výpečku v pánvi nalijeme víno, prudce převaříme a z okrajů seškrábneme přípečky. Nalijeme do hrnce, přiklopíme poklicí a hrnec necháme na II. stupeň pracovat 4 hodiny. Krok 4: Poté měkké maso a koření vyndáme a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem. Omáčku podle potřeby naředíme smetanou, dochutíme solí, vložíme nazpět maso a hrnec necháme ještě 20 minut na II. stupni pracovat. Krok 5: Naporcované maso podáváme s omáčkou. Na přílohu se hodí rýže nebo knedlík.

TIP: Vaření v pomalém hrnci

Zveřejněno 3. 8. 2020

Poznámka autorky Anna Kocikova

Maso můžeme prošpikovat slaninou. Návštěva slaninu v mase nemusí, takže u nás tentokrát bez špikování. Víno jsem použila Pálavu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta v zeleninové omáčce z PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzBp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta v zeleninové omáčce z PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzBp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

misak2: Komentář mě velice potěšil,moc děkuji:-8:-KJsem ráda,že se první jídlo z PH podařilo a chutnalo:-)

Anicko je to výborný moje první recept který jsem vařila v ph <3

PetraCy:Děkuji za přidané fotografie:-8:-K

Suroviny:
kýta vepřová, cuketa, celer, mrkev, cibule, okurky sterilované, víno bílé, bobkový list, koření nové koření, pepř, koření hřebíček, skořice, olej, sůl, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu