Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svačinový květákovo - bramborový salát

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 115 kJ /
1 701 kcal
Bílkoviny34,66 g
Tuky150,58 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 783 mg
Sodík 2,60 g
Sůl6,22 g
Sacharidy48,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květákové růžičky předvaříme v osolené vodě nebo páře na skus, necháme na cedníku zchladnout. Uvařené brambory ve slupce necháme zchladnout a oloupeme je. Vajíčka uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a oloupeme. Středně velkou cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Kvalitní gothajský salám a okurku pokrájíme na kostičky nebo tenké nudličky. Krok 2: Květák, brambory a vejce pokrájíme na menší kusy, dáme do mísy, přidáme připravenou cibuli, gothaj, okurky, přidáme majonézu (zakysanou smetanu), dle chuti hořčici, osolíme, opepříme a promícháme. Necháme v chladnu krátce proležet a můžeme podávat. Krok 3: Podáváme samostatně, případně s čerstvým pečivem, k svačině či večeři, ale klidně i jako přílohu, například k řízkům.

Zveřejněno 6. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svačinový květákovo - bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3vO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svačinový květákovo - bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3vO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, brambory, vejce, cibule, okurky sterilované, salám gothaj, majonéza, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu