Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí špikované okurkou a špekem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 824 kJ /
1 870 kcal
Bílkoviny228,76 g
Tuky98,94 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 2,14 g
Sůl5,15 g
Sacharidy14,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso volíme dle vlastního výběru a vlastní chuti. Lépe je vybrat kus, který je kompaktní a vyšší. Do masa uděláme ostrým nožem s úzkou delší čepelí otvory pro menší okurky a hranolky špeku, které dáme předem ztuhnout do mrazáku. Nožem projedeme na druhý konec masa a v mase s ním otočíme o 360°. Do otvorů pak vtlačíme několik menších okurek a hranolky špeku. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. Pokud nemáme jistotu, že bude maso během dušení držet pohromadě, zpevníme ho provázkem, který sundáme až před krájením a podáváním. Krok 2: Takto připravené maso vložíme k dozlatova osmaženým, jemně pokrájeným cibulím na drobně pokrájeném špeku (cca 70 g) a necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme plnou lžíci hořčice, krátce osmažíme, přilijeme zhruba půl litru vývaru, zaklopíme a dusíme doměkka za občasného podlití a otočení masa. Krok 3: Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a necháme 5 minut odpočinout. Pokud jsme maso zpevňovali, sundáme provázek a následně pokrájíme na plátky. Do omáčky přidáme lžičku hořčice, asi 3-4 drobně pokrájené okurky, osolíme, opepříme dle chuti, zahustíme dle požadované hustoty jíškou nebo záklechtkou a necháme provařit. Krok 4: Podáváme s rýží, knedlíkem, těstovinami. Výběr přílohy dle vlastní chuti.

Zveřejněno 7. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí špikované okurkou a špekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X8W5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí špikované okurkou a špekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X8W5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Anna Kocikova: Eja57: Ivana Ch: ...děvčata děkuji:-K:-K:-K ano, omáčka byla moooc dobrá;-):-Q:-8

:yes::yes::yes::-):-K

Já bych si prosila omáčku s rýží bez masa:-K děkuji....ta vypadá moooc dobře:yes:
U nás je špikované maso čímkoli naštěstí v neoblibě takže mám o práci méně:-8

Takto připravené maso je v oblibě i u nás doma:-Q:-KJirko máš velice hezky napsaný postup práce:yes:Já jsem kdysi dala do mrazáku jen špalíčky špeku a okurky ne.Okurky byly větší než dírky:-8 Nemusím popisovat co tam zůstalo po okurkovém"natlačaní";-):-D

Suroviny:
maso hovězí, okurky sterilované, špek uzený, cibule, hořčice plnotučná, pepř mletý, sůl, vývar, jíška

Přidat fotografie receptu