Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička s česnekovými výhonky a kedlubnou

Jedním z nejšťavnatějších kousků vepřového masa je bezesporu krkovice. Dušená krkovice, doplněná o česnekové výhonky a kedlubnu, je ideálním nedělním obědem. Podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 119 kJ /
507 kcal
Bílkoviny21,23 g
Tuky1,42 g
Vláknina46,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 113 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy93,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky libové krkovice po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme. Naklepávat není nutné. Krok 2: Cibuli oloupeme, drobně pokrájíme a osmažíme na sádle nebo jemně pokrájeném špeku lehce dozlatova. Krok 3: Osmaženou cibuli dáme vařečkou ke straně kastrolu a přidáme osmažit z obou stran plátky krkovice s větší snítkou tymiánu. Podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka, pod poklicí a na mírném ohni. Krok 4: Očištěné kedlubny a česnekové výhonky pokrájíme. Kedlubny na menší kostky nebo hranolky a výhonky na kratší díly. Krok 5: Kedlubny přisypeme k masu a dusíme asi 4-5 minut, pak přisypeme česnekové výhonky a dusíme další 2-3 minuty. Omáčku dle potřeby zahustíme jíškou (nebo záklechtkou), krátce provaříme, dochutíme solí a pepřem dle chuti a vyndáme snítku z vyvařeného tymiánu. Krok 6: Podáváme s bramborovou přílohou, těstovinami, rýží.

TIP: Jak dlouho péct plátek krkovice?

Zveřejněno 8. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička s česnekovými výhonky a kedlubnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6OQV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička s česnekovými výhonky a kedlubnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6OQV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, sádlo, cibule, kedlubna, výhonky česnekové, tymián, sůl, pepř mletý, vývar masový, jíška

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu