Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený řapíkatý celer

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Celer rozdělíme na řapíky a sloupneme vrchní vlákna. Celer musí být čerstvý a pevný. Tvrdé konce odřežeme a necháme do polévky. Ostatní nakrájíme na špalíky cca 7 cm. Krok 2: Připravené kousky uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Vytáhneme, zakápneme citronem a necháme vychladit. Připravíme vejce s kořením a strouhanku smícháme se sýrem. Krok 3: Špalíky obalíme ve vejcích a strouhance. Já jsem postupovala dvakrát, krásně to drželo. Na pánvi rozpálíme olej a špalíčky usmažíme dozlatova. Podáváme s oblíbeným dipem.

Zveřejněno 8. 8. 2020

Poznámka autorky mika59

Množství surovin nevádím záměrně. To záleží na množství celeru. Koření nebo bylinky si každý může zvolit sám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený řapíkatý celer

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7PRy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený řapíkatý celer

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7PRy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Eja57: pridavam do paradajkovej polievky, ak mam. Mam rada tu kombinaciu

casino: no pravda, do bolognese samozřejmě....

Eja57:
Já ho podrobuji tepelnému procesu jenom občas v italské kuchyni a má jemnou celerovou chuť i vůni..
No, až tak jemnou, že to ani necítit :-K

Eja57: Evi ano má jemnou celerovou chuť i vůni..;-);-)

Řapíkatý celer mám moc ráda, jen tak špalíčky na mlsání, tenké konečky s lístky do salátů....ale určitě jsem ho nikdy tepelně neupravovala...zůstane tam ta jeho chuť i v téhle úpravě?

Suroviny:
celer řapíkatý, šťáva citronová, česnek sušený, koření, sůl, mouka hladká, sýr strouhaný, olej

Přidat fotografie receptu