Vietnamské vepřové knedlíčky
Tyto knedlíčky jsou lahodnou specialitou, která vás přenese do srdce vietnamské kuchyně. Jsou ideální pro každou příležitost, kdy chcete překvapit své hosty něčím výjimečným a autentickým.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 727 kJ / 1 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,61 g |
Tuky | 49,11 g |
Vláknina | 20,91 g |
Cholesterol | 272 mg |
Sodík | 4,36 g |
Sůl | 8,70 g |
Sacharidy | 101,55 g |
Postup přípravy
Půl litru vřelé vody přivedeme k varu a odstavíme. Přidáme do ní prolisovaný česnek, tenká kolečka mrkve, nasekanou chilli papričku, rybí omáčku, limetkovou šťávu a cukr nebo med (1 lžíci). Necháme zchladnout a uchováme v lednici, můžeme udělat den předem, krásně se rozleží. Krok 2: Do misky dáme mleté maso, přidáme koření, rybí omáčku a dobře promícháme. Mokrou rukou vytvoříme cca 25 polévkových knedlíčků a zatím je necháme na tácku zakryté stranou. Do rozehřáté pánve dáme sádlo a na něm usmažíme dohněda cibuli nakrájenou na jemné měsíčky. Usmaženou cibuli vyndáme stranou a na témže sádle osmažíme dozlatova masové kuličky. Krok 3: Zatím nakrájíme na tenké proužky omyté a okapané lístky pak choi nebo čínského zelí.
Z cukety, řapíků zelí a mrkve uděláme julienne nudličky (pomocí škrabky, struhadla nebo nožem velmi tenké nudličky). Připravenou zálivku přivedeme opět k varu a zeleninové nudličky v ní cca 2 minuty povaříme.
Na suché pánvičce opečeme sekané mandle. Krok 4: Do talířů rozdělíme zeleninové nudličky se zálivkou, přidáme proužky listů pak choi, osmaženou cibuli a osmažené masové kuličky. Vše posypeme nasekanou natí cibulky, lístky koriandru a opečenými mandlemi.
Zveřejněno 10. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vietnamské vepřové knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLjE
Moje poznámka
Vietnamské vepřové knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLjE
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky III - cukroví
Panova před 22 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 31 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 36 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 53 minutami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 53 minutami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Francouzské brambory
Rinnes před 3 hodinami
Suroviny:
omáčka rybí,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
šťáva limetková,
cukr,
mrkev,
maso vepřové mleté,
koření pěti vůní,
omáčka rybí,
cibule,
sádlo,
cuketa,
mrkev,
zelí čínské pak choi,
mandle sekané,
cibulka jarní,
koriandr
Komentáře (2)