Vietnamské vepřové knedlíčky
Tyto knedlíčky jsou lahodnou specialitou, která vás přenese do srdce vietnamské kuchyně. Jsou ideální pro každou příležitost, kdy chcete překvapit své hosty něčím výjimečným a autentickým.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 727 kJ / 1 130 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,61 g |
| Tuky | 49,11 g |
| Vláknina | 20,91 g |
| Cholesterol | 272 mg |
| Sodík | 4,36 g |
| Sůl | 8,70 g |
| Sacharidy | 101,55 g |
Postup přípravy
Půl litru vřelé vody přivedeme k varu a odstavíme. Přidáme do ní prolisovaný česnek, tenká kolečka mrkve, nasekanou chilli papričku, rybí omáčku, limetkovou šťávu a cukr nebo med (1 lžíci). Necháme zchladnout a uchováme v lednici, můžeme udělat den předem, krásně se rozleží. Krok 2: Do misky dáme mleté maso, přidáme koření, rybí omáčku a dobře promícháme. Mokrou rukou vytvoříme cca 25 polévkových knedlíčků a zatím je necháme na tácku zakryté stranou. Do rozehřáté pánve dáme sádlo a na něm usmažíme dohněda cibuli nakrájenou na jemné měsíčky. Usmaženou cibuli vyndáme stranou a na témže sádle osmažíme dozlatova masové kuličky. Krok 3: Zatím nakrájíme na tenké proužky omyté a okapané lístky pak choi nebo čínského zelí.
Z cukety, řapíků zelí a mrkve uděláme julienne nudličky (pomocí škrabky, struhadla nebo nožem velmi tenké nudličky). Připravenou zálivku přivedeme opět k varu a zeleninové nudličky v ní cca 2 minuty povaříme.
Na suché pánvičce opečeme sekané mandle. Krok 4: Do talířů rozdělíme zeleninové nudličky se zálivkou, přidáme proužky listů pak choi, osmaženou cibuli a osmažené masové kuličky. Vše posypeme nasekanou natí cibulky, lístky koriandru a opečenými mandlemi.
Zveřejněno 10. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vietnamské vepřové knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLjE
Moje poznámka
Vietnamské vepřové knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLjE
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 32 minutami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 23 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 7 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 9 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 10 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 11 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 12 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 12 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 12 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 13 hodinami
Suroviny:
omáčka rybí,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
šťáva limetková,
cukr,
mrkev,
maso vepřové mleté,
koření pěti vůní,
omáčka rybí,
cibule,
sádlo,
cuketa,
mrkev,
zelí čínské pak choi,
mandle sekané,
cibulka jarní,
koriandr
Komentáře (3)