Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vietnamské vepřové knedlíčky

Tyto knedlíčky jsou lahodnou specialitou, která vás přenese do srdce vietnamské kuchyně. Jsou ideální pro každou příležitost, kdy chcete překvapit své hosty něčím výjimečným a autentickým.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 727 kJ /
1 130 kcal
Bílkoviny63,61 g
Tuky49,11 g
Vláknina20,91 g
Cholesterol 272 mg
Sodík 4,36 g
Sůl8,70 g
Sacharidy101,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme zálivku.
Půl litru vřelé vody přivedeme k varu a odstavíme. Přidáme do ní prolisovaný česnek, tenká kolečka mrkve, nasekanou chilli papričku, rybí omáčku, limetkovou šťávu a cukr nebo med (1 lžíci). Necháme zchladnout a uchováme v lednici, můžeme udělat den předem, krásně se rozleží. Krok 2: Do misky dáme mleté maso, přidáme koření, rybí omáčku a dobře promícháme. Mokrou rukou vytvoříme cca 25 polévkových knedlíčků a zatím je necháme na tácku zakryté stranou. Do rozehřáté pánve dáme sádlo a na něm usmažíme dohněda cibuli nakrájenou na jemné měsíčky. Usmaženou cibuli vyndáme stranou a na témže sádle osmažíme dozlatova masové kuličky. Krok 3: Zatím nakrájíme na tenké proužky omyté a okapané lístky pak choi nebo čínského zelí.
Z cukety, řapíků zelí a mrkve uděláme julienne nudličky (pomocí škrabky, struhadla nebo nožem velmi tenké nudličky). Připravenou zálivku přivedeme opět k varu a zeleninové nudličky v ní cca 2 minuty povaříme.
Na suché pánvičce opečeme sekané mandle. Krok 4: Do talířů rozdělíme zeleninové nudličky se zálivkou, přidáme proužky listů pak choi, osmaženou cibuli a osmažené masové kuličky. Vše posypeme nasekanou natí cibulky, lístky koriandru a opečenými mandlemi.

Zveřejněno 10. 8. 2020

Poznámka autorky Marie Svarcova

Koření pěti vůní je badyán, skořice, hřebíček, sečuánský pepř, fenykl.

Zálivka je typická pro přípravu vietnamských jídel, všude se používá ve smyslu jin a jang - kde kyselé (limetka, citron, rýžový nebo vinný ocet), tam i sladké, (třtinový, březový, kokosový cukr nebo med či sirup).

Inspirace je z FB - Na sádle, recept jsem upravila podle vietnamské kuchařky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamské vepřové knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLjE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamské vepřové knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLjE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Hanina_: :-) moc děkuji za komentář, máme rádi asijsou kuchyni :-K přeji krásný víkend

Vyborná

Suroviny:
omáčka rybí, česnek, chilli paprika čerstvá, šťáva limetková, cukr, mrkev, maso vepřové mleté, koření pěti vůní, omáčka rybí, cibule, sádlo, cuketa, mrkev, zelí čínské pak choi, mandle sekané, cibulka jarní, koriandr

Přidat fotografie receptu