Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 231 kJ /
1 967 kcal
Bílkoviny175,55 g
Tuky95,30 g
Vláknina15,15 g
Cholesterol 423 mg
Sodík 2,12 g
Sůl5,05 g
Sacharidy78,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na proužky, maso prošpikujeme a osolíme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Vyndáme ho a udržujeme v teple.
Celer nakrájíme na malé kostičky. Je-li třeba, přilijeme do pánve olej, přidáme celer, cukr, krátce opečeme, dáme protlak a společně restujeme. Zalijeme pivem, rozmícháme a necháme přejít varem. Krok 2: Do pekáčku vložíme maso, zalijeme připravenou směsí z pánvičky, vložíme snítky tymiánu, přikryjeme a pomalu pečeme na 150°C do změknutí masa. Je-li třeba, přilijeme pivo nebo vývar. Přibližně 30 minut před koncem přidáme jablka, nakrájená na menší kostky a společně dopečeme.
Podáváme s bramborovou kaší, ale hodí se i jinak upravené brambory nebo rýže.

Zveřejněno 13. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gm3G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gm3G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: Maruško, moc děkuju:-K:-K

:-)nádhera , recept i foto <3:-K

Eja57: měla jsem Kozla:-8, jinak s vařením s pivem jsme na to úplně stejně, s pivem nevařím, protože mi to nechutná, prostě tam cítím ten nahořklý " ocásek" a to jsem vyzkoušela všechny možné značky i stupně.:-) Prostě ne:-D Výjimka jsou buřty na pivě - a tam je právě to černé, tak jsem to vyzkoušela i u masa a ve spojení s protlakem, celerem a jablíčky to bylo dobrý. Děkuju:-K

Mohu poprosit? Konkrétně jaké černé pivo jsi použila? Já jak pivo na rozdíl od vína nepiju, tak s ním, na rozdíl od vína, ani moc při vaření nekamarádím....Ale kombinace hovězí + celer + jablka + tymián....och....

Suroviny:
maso hovězí, slanina, protlak rajčatový, jablko, celer, pivo černé, vývar, olej, cukr, tymián čerstvý, sůl

Přidat fotografie receptu