Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 231 kJ / 1 967 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 175,55 g |
Tuky | 95,30 g |
Vláknina | 15,15 g |
Cholesterol | 423 mg |
Sodík | 2,12 g |
Sůl | 5,05 g |
Sacharidy | 78,50 g |
Postup přípravy
Celer nakrájíme na malé kostičky. Je-li třeba, přilijeme do pánve olej, přidáme celer, cukr, krátce opečeme, dáme protlak a společně restujeme. Zalijeme pivem, rozmícháme a necháme přejít varem. Krok 2: Do pekáčku vložíme maso, zalijeme připravenou směsí z pánvičky, vložíme snítky tymiánu, přikryjeme a pomalu pečeme na 150°C do změknutí masa. Je-li třeba, přilijeme pivo nebo vývar. Přibližně 30 minut před koncem přidáme jablka, nakrájená na menší kostky a společně dopečeme.
Podáváme s bramborovou kaší, ale hodí se i jinak upravené brambory nebo rýže.
Zveřejněno 13. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gm3G
Moje poznámka
Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gm3G
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 5 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 16 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Praizlerka před 3 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 3 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 3 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 4 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 5 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 5 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 6 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 7 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
slanina,
protlak rajčatový,
jablko,
celer,
pivo černé,
vývar,
olej,
cukr,
tymián čerstvý,
sůl
Komentáře (4)