Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z mangoldu (takový dobrý "špenát")

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie956 kJ /
229 kcal
Bílkoviny6,99 g
Tuky6,22 g
Vláknina10,19 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy34,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mangold důkladně umyjeme a nakrájíme na proužky. Osolenou vodu přivedeme k varu a mangold povaříme do měkka. Uvařený vytáhneme děrovanou lžící a ihned zchladíme v ledové vodě, vodu z mangoldu ponecháme. Krok 2: Nakájenou slaninu s máslem opečeme a přidáme cibuli, nakrájenou na kousky. Necháme zpěnit a zasypeme moukou. Jíšku zalijeme vývarem z mangoldu (případně doplníme vývarem z masa) a povaříme asi deset minut. Krok 3: Do povařené omáčky vrátíme uvařený mangold a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Nakonec omáčku dochutíme smetanou, česnekem (hodně) a solí s pepřem. Podáváme s brambory a vařeným hovězím masem.

Zveřejněno 13. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z mangoldu (takový dobrý "špenát")

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mv39

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z mangoldu (takový dobrý "špenát")

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mv39

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Eja57: Tyhle brambory jsem vařila s kurkumou, ale někdy jak píše casino jsou hodné žluté. A žabinec byl moc dobrý :-D:-D

Eja57: Mangold nemá chybu. :yes: Je vynikajúci na akýkoľvek spôsob, pestujem ho na záhrade roky. Kto má záhradu, doporučujem pestovať. :-K

Mangold máme raději než obyčejný listový špenát:-QNějaký hajzlík nám ho letos ze záhonku všechen vyryl:-(
Eja57: Evi já když vařím brambory tak přidávám do vody i špetku kurkumy:V poslední době ta barva brambor je hrozně bleďoučká:-8

Eja57:
Barva brambor?
Proč ne?
Třeba se jedná o zemáky s původně červenou slupkou:-)

To je žabinec:-D:-D:-D:-D...ale bude to moc dobré:yes:
Aaaale...ty bramborky...si představuji, jak bramborky leštíš štětečkem namočeným v másle se špetkou kurkumy;-)...mi neříkej, že vylovíš bramboru z vody a vypadá takhle:-O
:-K

Suroviny:
mangold, cibule, česnek, slanina, mouka hladká, smetana, vývar, sůl, pepř bílý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu