Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová omáčka do sklenic

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jipohe jipohe

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: Cca 9 sklenic

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 282 kJ /
3 175 kcal
Bílkoviny68,15 g
Tuky110,30 g
Vláknina162,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18,42 g
Sůl45,00 g
Sacharidy419,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo, česnek na plátky. Krok 2: Na oleji orestujeme cibuli s česnekem jen do sklovata a přidáme veškerou zeleninu i s jablkem. Osolíme a opepříme. Necháme hodinu vařit na střední teplotě. Krok 3: Přidáme bylinky, a pokud je omáčka kyselá, tak ji dosladíme (asi 2 PL cukru), záleží na každém z vás. Vaříme, až se vše rozvaří. Krok 4: Horké propasírujeme a dáme ještě vařit, aby omáčka zhoustla. Projedeme ji ponorným mixérem, bude pak hladší. Krok 5: Vlijeme do sklenic a zavaříme. Zavařujeme 30 minut při 70-85°C. Použití je všestranné, na špagety, ravioly, na pizzu atd.

Zveřejněno 14. 8. 2020

Poznámka autorky jipohe

KL - kávová lžička

PL - polévková lžíce

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová omáčka do sklenic

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jp3l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová omáčka do sklenic

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jp3l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

cathleen: Jjj - nějak mi to vypadlo při psaní receptu, už dopsáno. :-8

Neupřesníš, jak dlouho a na jakou teplotu zavařovat:-?

Suroviny:
rajče, cibule, česnek, rajče sušené, cuketa, olej olivový extra virgin, jablko, paprika, sušená bazalka, koření oregáno sušené, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu