Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionový špíz v sýrovém kabátku

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 078 kJ /
736 kcal
Bílkoviny45,28 g
Tuky38,26 g
Vláknina2,70 g
Cholesterol 601 mg
Sodík 1,13 g
Sůl2,72 g
Sacharidy51,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony očistíme, osušíme, odkrojíme nožičky a vydlabeme vnitřek. 16 kloboučků necháme na špízy, ostatní pokrájíme na plátky do polévky. Oba sýry nastrouháme. Kloboučky osolíme, posypeme mletým kmínem a vyplníme tučným sýrem. Do mixéru dáme vejce, 30% sýr, popřípadě zbylý 40% sýr a 50 ml mléka. Rozmixujeme. Rozmixovanou kašičku vlijeme do misky a přidáme mouku, tím vznikne husté těstíčko. Krok 2: Tři kousky plněných kloboučků napíchneme na jehlu jedním směrem a čtvrtý klobouček směřuje náplní proti třetímu (budeme mít 4 špízy). Špízy obalíme v mouce a pak je lžičkou polijeme hustou sýrovou kašičkou. Dáme je nastojato do misky a pak je dáme do rozpáleného oleje stranou, kterou byly opřené, navrch. Zbytkem kašičky polijeme opatrně špízy navrchu. Opékáme je v menším kastrolku, protože musíme dát větší množství oleje. Opečeme je pěkně na všech stranách. Dáme odsát na ubrousek a podáváme s bramborami. Krok 3: Polévka: Cibulku nakrájíme na jemno a dáme zpěnit na máslo. Přidáme nastrouhanou zeleninu, žampiony a chvíli osmahneme. Pak přidáme krupici a po chvíli zalijeme vodou. Přidáme masox a 15 minut povaříme. Naposledy do polévky pomalu vlijeme rozkvedlané vejce, přidáme pažitku a podle chuti dosolíme a opepříme.

Zveřejněno 15. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionový špíz v sýrovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qz3G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionový špíz v sýrovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qz3G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Anna Kocikova: Větvičky koření dávám moc ráda. Moc děkuji.:-K Jehlu po upečení ihned vytáhnu, hezky to drží pohromadě.:-K:-K

medanek: MOc děkuju.:-K

Také si myslím, že to dá trochu práce, ale výsledek je krásný a určitě i moc dobrý. Miluji žampióny a v této úpravě to musí být velká dobrota :yes::yes::-K

Recept se mi líbí:-KTrošku piplačka ale určitě velice chutná:-QJá bych pro chuť k napíchnutí použila navíc ještě větvičky rozmarýnu(těsne vedle jehly):-8Polévka je také fajn;-)

Suroviny:
žampióny, vejce, sýr eidam, sýr eidam, mléko, mouka hladká, kmín mletý, sůl, mouka hladká, olej, voda, máslo, krupice, žampióny, cibule, mrkev, celer, masox, sůl, kmín mletý, pepř mletý, sůl, vejce

Přidat fotografie receptu