Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí broskvový džem

Broskvový džem patří bezesporu mezi oblíbené druhy džemů. Je lehce kyselkavý, pikantní po rumu a voňavý po skořici. Pokud se pustíte i do loupání slupky, bude výsledná textura džemu velmi jemná.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ludmila B Ludmila B

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

z dávky byly 3 skleničky

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 753 kJ /
2 809 kcal
Bílkoviny8,24 g
Tuky2,80 g
Vláknina11,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 53 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy619,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nechceme-li mít v džemu slupičky, broskve nejprve oloupeme. Nejjednodušeji to jde tak, že plody v hrnci spaříme vroucí vodou, necháme dvě minuty stát, poté přelijeme studenou vodou a pak jednoduše oloupeme. Krok 2: Ovoce vypeckujeme, pokrájíme na kousky, pak trošku rozmixujeme tyčovým mixerem tak, aby zůstaly i kousky. Vmícháme skořici a cukr, do kterého je rozmíchá želírfix. Krok 3: Mícháme a podle tuhosti ovoce vaříme dalších 10 minut, až má džem dobrou konzistenci. Nakonec vmícháme šťávu z citronu a rum. Krok 4: Opatrně rozdělíme do vymytých a vařící vodou vypláchnutých sklenic tak, abychom se nedotkli okrajů. Zavíčkujeme, případně otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

TIP: Marmelády, džemy a jejich nejrůznější varianty

Zveřejněno 17. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí broskvový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zMGm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí broskvový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zMGm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

cathleen: dobrý den - je to určitě Labeta, přidám foto , je to želírovací přípravek místo želírovacího cukru. Cukr tam je klasický bílý - krupice. Takže Labeta želírfix 2:1 + krystal cukr.
Jinak ta Labeta (želírfix) 2 :1 český výrobce - opravdu dobře želíruje a je to celkem levné - cca 9Kč v porovnání s gelfixem .

Poprosím o upřesnění - je to určitě Labeta, ne Labela, jak bylo v receptu původně, ale - Pektogel je značka a Labeta také. Takže ta použitá Labeta byl želírovací přípravek nebo želírovací cukr:-?

Suroviny:
broskve, cukr krupice, rum, skořice, šťáva citronová, želírfix 2:1

Přidat fotografie receptu