Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bažantí paštika

Zdraví prospěšná zvěřina se na našem stole často neobjevuje. Ale pokud bažanta získáte, můžete z něj udělat paštiku dle tohoto receptu. Zcela jistě ta dobrota za trochu práce navíc bude stát.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jipohe jipohe

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby vaření masa

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby vaření masa)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 768 kJ /
2 574 kcal
Bílkoviny48,41 g
Tuky248,08 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 3,02 g
Sůl7,61 g
Sacharidy20,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bažanta uvaříme nebo upečeme s divokým kořením (jalovec, bobkový list, tymián, nové koření) a vínem. Když budeme vařit, tak víno přidáme do vody. Krok 2: Pokud budeme bažanta péct, tak podlijeme jen vínem s kořením. Maso obereme, kůži nepoužijeme. Krok 3: Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli na slanině orestujeme. Krok 4: Maso z bažanta, játra, cibuli a anglickou slaninu umeleme. Krok 5: Přidáme koření včetně divokého koření mletého, vejce, máslo, smetanu a medvědí česnek, vše promícháme a dáme do vymazané teriny. Krok 6: Pečeme ve vodní lázni na 130 °C 45 minut.

TIP: Desatero odpovědí na nejčastější dotazy o medvědím česneku

Zveřejněno 20. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažantí paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X8EA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažantí paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X8EA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

mika59: Díky za odkaz, ta tvoje paštika je parádní, moc se mi líbí. :yes::-D:-K<3 No asi budu paštiky dělat spíš až na podzim, ale obě jsem dala do oblíbených, abych receptíky pak nemusela hledat! ;-) Díky! :-K:-K:-K

Jipohe: Dobrý nápad, až budou kuřata v akci, což bývají často, tak to asi zkusím. Možná, aby to víc připomínalo to "divoké" bažantí masičko, tak přidám trošku nějakého kořeníčka. Jestli u dělám, tak to sem pak písnu. Dík za odpověď! :-K:-K:-K

MamlajdaD: Já dělám z křidélek a všem chutná..https://www.toprecepty.cz/recept/54339-pastika-z-k..... Ty jsou dostupné..;-) Ale tato bude taky výborná..:yes:

MamlajdaD: :-D Mám zdroj od kamarádky ty mají bažantnici ( většina jde na vývoz), a tak když má cestu tak přiveze jeden kus. Jinak bych zkusila z kuřete myslím, že by to taky bylo dobré.

jipohe: Ale on ještě chybí návod, jak ulovit bažanta, když ho v obchodě nekoupím? ;-):-D Asi bych se musela naučit klást oka? :-O;-) Nebo se oka na bažanty nekladou (nebo nelíčí?, ani to neumím správně pojmenovat, a myslím to celé jen jako legraci!) ;-):-D:-K :-8:-D:-8 Ach jo, jen tiše závidím! (Ale v dobrém!) :-K Šikovný recept, :yes: to určitě ano! :yes::-K Jen fakt nevím, jak ulovit bažanta! :-O

jipohe: v pořádku ;-)

MiskaM: No jo to mě nějak nedošlo :-). Tak jsem připsala :-8

Porcí píšete asi 10 ale čeho 10 :-?

Suroviny:
bažant, víno červené, játra vepřová, cibule, slanina, slanina anglická, šlehačka, máslo, vejce, sůl, pepř, zázvor mletý, koření na divočinu, česnek mědvědí, máslo

Přidat fotografie receptu