Marmeláda z mirabelek
Snadná marmeláda z mirabelek, okořeněná badyánem, skořicí a hřebíčkem vám připomene léto a zlepší náladu nejen v sychravých podzimních měsících, ale bude se výborně hodit i při sladkém zimním pečení. Udělá někomu radost i jako dárek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 42 531 kJ / 10 166 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,75 g |
Tuky | 7,00 g |
Vláknina | 87,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 141 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 438,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mirabelky omyjeme, zbavíme pecek a dáme do hrnce s 200 ml vody. Přidáme skořici, badyán a hřebíček a vaříme asi 20-30 minut.
Krok 2: Rozvařené mirabelky přepasírujeme přes cedník a vrátíme zpět do hrnce. Pektogel smícháme se 2 lžícemi cukru a nasypeme k přepasírovaným mirabelkám. Vaříme asi 5 minut. Pak přidáme zbytek cukru a vaříme ještě minimálně 3 minuty. Na závěr přidáme 2 lžíce rumu.
Krok 3: Test správného želírování provedeme tak, že kápneme asi lžíci marmelády na talířek a pokud po chvilce ztuhne, je hotovo.
Krok 4: Horkou marmeládu plníme do čistých sklenic a než je zavíčkujeme čistými víčky, dobře otřeme jejich hrdla. Poté sklenice otočíme dnem vzhůru alespoň na 5 minut nebo do úplného vychladnutí.
Zveřejněno 5. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marmeláda z mirabelek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4MM1
Moje poznámka
Marmeláda z mirabelek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4MM1
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 7 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 32 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 41 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 46 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Suroviny:
mirabelka,
cukr,
pektogel,
kyselina citronová,
skořice celá,
badyán,
koření hřebíček,
voda,
rum
Komentáře (11)