Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso dvou barev

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 942 kJ /
1 181 kcal
Bílkoviny96,41 g
Tuky54,22 g
Vláknina11,32 g
Cholesterol 373 mg
Sodík 3,52 g
Sůl8,23 g
Sacharidy58,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do dvou misek připravíme dva druhy marinády. Maso očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na úzké plátky. Polovinu dáme do tmavé a polovinu do světlé marinády, na 5-6 hodin uložíme v chladu nebo ještě lépe přes noc. Krok 2: Všechnu zeleninu i čerstvé houby očistíme a nakrájíme na menší kousky, česnek a cibuli nasekáme nadrobno. Ve wok nebo hluboké rozpálené pánvi zpěníme na části oleje cibuli a česnek. Přidáme ostatní zeleninu a houby, vše krátce orestujeme a dáme stranou. Krok 3: Do pánve dáme zbylý olej a osmahneme červené maso, zakápneme sójovou omáčkou. Přidáme světlé maso a za stálého míchání rychle orestujeme. Vrátíme maso a houby, podle potřeby podlijeme vývarem a krátce necháme přejít varem. Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.

Zveřejněno 6. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso dvou barev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jpoR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso dvou barev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jpoR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

MamlajdaD: :-) moc děkuji, nepřide mi to pečlivé jsem tak normálně zvyklá celý život. Bylo to ale opravdu moc dobré . :-K hezký zbytek neděle :-):-):-)

Moc pěkný recept na "čínu", a určitě i moc dobrý! <3:-8 Mně ale u tvých receprů navíc vždy nadchne ta pečlivá úprava jídla na talíři! :yes::-D:-K

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, paprika čerstvá červená, česnek, okurka salátová, bambusové výhonky, omáčka sojová, vývar hovězí, olej, víno červené, omáčka sojová tmavá, koření pěti vůní, žloutek, solamyl, víno bílé, pepř mletý, česnek granulovaný, solamyl

Přidat fotografie receptu