Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzové halušky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

ElisHoli

Náročný

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 226 kJ /
7 463 kcal
Bílkoviny186,55 g
Tuky562,61 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 20,32 g
Sůl51,17 g
Sacharidy403,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Krok 2: V pánvi na středním ohni rozehřejeme 40 g sádla, přidáme slaninu a 2 minuty ji za častého míchání restujeme. Přidáme zbylé sádlo a cibuli a orestujeme ji dozlatova. Zalijeme mlékem a smetanou a promícháme. Přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a 3 minuty vaříme. Stáhneme z ohně a přikryjeme pokličkou, aby směs zůstala horká. Krok 3: Brambory nastrouháme najemno. Dáme do mísy a vymačkáme z nich vodu. Přidáme mouku, vejce a sůl a vymícháme těsto. Ve velkém hrnci přivedeme k varu větší množství vody. Krok 4: Část těsta na halušky rozetřeme na mokré prkénko, položíme ho na okraj hrnce s vroucí vodou a příborovým nožem do vody odkrajujeme (sekáme) přes okraj prkénka halušky. Jakmile vyplavou na povrch, počkáme 20 vteřin a plochým sítkem je vyndáváme a dáváme do mísy. Halušky nevaříme najednou, ale zhruba po třetinách, aby část nebyla rozvařená a část nedovařená. Krok 5: Každou dávku v míse pokryjeme částí nadrobené brynzy, která se na nich rozpustí. Poslední vrstvu zalijeme horkou zálivkou ze smetany, mléka, cibule a slaniny. Lehce promícháme. Na talíři dochutíme lžičkou zakysané smetany.

Zveřejněno 8. 9. 2020

Poznámka autorky ElisHoli

Vodu nesolit.

Voda se nemusí měnit, stačí jen dolít, pokud bude potřeba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzové halušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLK7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzové halušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLK7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

"... som z toho voľaký zmätený..." :-K
Cibuli má rád... (dokonce i ve sladkých omáčkách :yes:
No, když jsou patrně jedlé Hanácké halušky s pórkem, pak proč ne halušky s cibulí a mlíkem, že ;-)

Tohle uz nejsou bryndzové halušky;-(

S tou "zálivkou" som sa ešte nestretla, aspoň u nás. Je to váš rodinný spôsob podávania halušiek? Obyčajne sa dáva tradične na halušky len bryndza, poleje sa vyškvarenou slaninou, plus kyslá smotana, prípadne podľa chuti strúhaný oštiepok, opečená klobása...

No...už som čítala kadejakú prípravu bryndzových halušiek, ale toto...;-(

Suroviny:
cibule, slanina, sádlo, mléko, smetana zakysaná, mouka polohrubá, vejce, brynza, smetana zakysaná, sůl

Přidat fotografie receptu