Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízový dort s tofu a agarem (Dělená strava podle LK - Kytky+ovoce)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Taevita Taevita

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 917 kJ /
2 848 kcal
Bílkoviny45,60 g
Tuky141,05 g
Vláknina15,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 545 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy341,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto:
125 g mrkve+125 ml řepkového oleje rozmixuji tyčovým mixérem v míse, přidám 220 g hladké mouky,1,5 kypřícího prášku, vanilkový fruktózový cukr, 1 lžíci fruktózového cukru a špetku soli. Krok 2: Zpracuji v těsto, dám do lednice na hodinu odpočinout. Po hodině těsto pustilo šťávu a olej, je kompaktní. Roztlačím ho prsty na dno dortové formy. Peču na 180°C cca 20 minut na papíru. Nechám vystydnout ve formě. Krok 3: Náplň: Do 0,5 litru rostlinného mléka (měla jsem Zajíce) nasypu 5 g agaru, chvíli nechám stát a pak 5 minut povařím. Přidám cca 350 g bílého nebo hedvábného tofu, 200 g dia marmelády nebo marmelády slazené fruktózou. Vše rozmixuji dohladka, naliji na korpus, posypu ovocem sušeným mrazem. Nechám ztuhnout v lednici. (Pokud nemáte hedvábné tofu, tak povařte bílé nebo natural 30 minut ve slané vodě, stane se chuťově neutrální)

Zveřejněno 10. 9. 2020

Poznámka autorky Taevita

RECEPT INSPIROVÁN INTERNETEM.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový dort s tofu a agarem (Dělená strava podle LK - Kytky+ovoce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rALE

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový dort s tofu a agarem (Dělená strava podle LK - Kytky+ovoce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rALE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, olej řepkový, mouka hladká, prášek do pečiva, cukr, cukr, sůl, mléko rostlinné, agar, marmeláda

Přidat fotografie receptu